Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Teknisk Frekvensauksjoner Auksjoner Planlagte og gjennomførte auksjoner Auksjon #13 (10 GHz)
Sist oppdatert

Auksjon #13 (10 GHz)

Auksjon nummer 13 var den første auksjonen i Norge som ble gjennomført på et kommersielt nettauksjonshus. Det var en vare på 2 x 30 MHz tilgjengelig og to budgivere deltok. Vinner av auksjonen ble Broadnet Norge AS med et bud på 172 000 kroner.

Resultat av auksjonen

Post- og teletilsynets auksjon av en frekvenstillatelse i 10 GHz-båndet er avsluttet. To budgivere deltok i auksjonen som gikk på nettstedet QXL.no, og vinneren ble Broadnet Norge AS med et bud på 172 000 kroner.


28 bud kom inn under auksjonen. Etter en rolig start med ett bud 25. mai, startet auksjonen for alvor omtrent en time før det annonserte sluttidspunktet klokken 11.00 27. mai.

Grunnet høy budaktivitet i sluttsekundene, ble auksjonen først avsluttet klokken 11.02. Det er ikke rapportert om noen tekniske problemer under auksjonen.

----------

Post- og teletilsynet (PT) har bestemt at auksjonen av frekvenstillatelse i 10 GHz-båndet skal gjennomføres på nettstedet qxl.no fra 25. til 27. mai i år.

Ved tidligere frekvensauksjoner har PT selv stått som arrangør. Nytt denne gangen, er at PT har valgt å benytte nettstedet qxl.no som auksjonsarena.

PT har forhandlet fram en avtale som gir visse tilpassinger, med tilleggskrav sammenliknet med vanlige nettauksjoner.

Om 10 GHz-auksjonen

PT vil gjennomføre en konkurranse i form av en auksjon for å tildele frekvensene i båndet 10 290 - 10 320 MHz og 10 640 – 10 670 MHz.

Hele spektrumsmengden vil bli auksjonert bort samlet. Spektrumstillatelsen vil bli tildelt ved en auksjon på nettstedet qxl.no fra 25. til 27. mai 2010, hvor kun forhåndsregistrerte budgivere kan gi bud.

Budgiveren med det høyeste budet vinner, og vinneren må betale budet i sin helhet.

Spektrumstillatelsen vil omfatte terrestrielle radiotjenester på norsk landterritorium med unntak av Svalbard, Jan Mayen og norske biland. Den vil være gyldig til 31. desember 2020.

Tillatelsen vil være omsettelig, og alle former for omsetning (for eksempel leie, leasing eller regulært salg) tillates.

Spektrumstillatelsen er teknologinøytral. Dette innebærer at innehaveren av tillatelsen selv velger hvilken teknologi som tas i bruk.

Gebyr

Reglene om gebyr finnes i lov om elektronisk kommunikasjon § 12-1, jf. forskrift om gebyr til Post- og teletilsynet (gebyrforskriften). Mer informasjon om gebyr kan finnes i auksjonsreglementet.

Auksjonsregler

Auksjonsregler og auksjonsformat finnes her (kun engelsk). Dokumenter for registrering som budgiver finnes også i auksjonsreglementet. Merk at fristen for å registrere seg er 19. mai 2010 kl 1500 (norsk tid).

Spørsmål

Eventuelle henvendelser vedrørende auksjonen skal sendes til 10GHz.auksjon@npt.no. Spørsmål kan stilles på engelsk eller norsk. Spørsmål og svar vil bli offentliggjort på engelsk.

Alle som ønsker å motta e-post med fortløpende informasjon om auksjonen, kan sende en e-post til 10GHz.auksjon@npt.no for å bli oppført på vår distribusjonsliste.