Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter
Antall treff per side: 10 | 25 | 50 | 100
Hodetelefoner
Post- og teletilsynet gir tre råd om hva du kan prøve når mobildekningen er ustabil. Det viktigste er å ta ut simkortet når du skal ringe til et nødnummer.
Prate i mobilen
Post- og teletilsynet (PT) har i dag, 27. desember, sendt en kort rapport til Samferdselsdepartementet om følgene av uværet Dagmar for blant annet mobilnettene. PT har tett kontakt med Telenor og Telia Sonera Norge (NetCom) og vil følge situasjonen også i dagene fremover. Selskapene har satt inn alle tilgjengelige mannskaper for å få opp igjen forbindelsene i ekomnettene.
IRG WG Kristiansand
Erfaringene fra utfallene i Telenors mobilnett og sikkerhet i ekomnett var sentrale spørsmål, da eksperter fra mange europeiske land møttes i regi av arbeidsgruppen IRG WG on NIS (Independent Regulators Group on Network and Internet Security) i Kristiansand 13. og 14. oktober.
IT- og Telestyrelsen Danmark Logo
Den nye danske regjeringen har i forbindelse tiltredelsen besluttet å gjøre en rekke endringer i statsadministasjonen. En av disse medfører at Post- og teletilsynets (PT) søsterorganisasjon, IT- og Telestyrelsen, legges ned, og arbeidsoppgavene overføres til flere departement.
Bilde av en kvinne som går og prater i mobil.
Post- og teletilsynet (PT) har undersøkt om brukernes beskyttelse mot høye regninger etter nedlasting av data over mobilen er god nok. Konklusjonen er at de aller fleste norske mobilselskapene tilbyr makspriser eller tilsvarende for å beskytte kundene når de surfer innenlands. PT mener derfor at brukernes interesser stort sett er godt ivaretatt og vil ikke innføre nye krav.
Nettsurfing med iPad, Npt.no
Å surfe gratis på Internett på reise er noe de fleste ønsker. De fleste kobler seg ukritisk til et hvert gratis eller åpent nettverk for å kunne oppdatere facebook-profilen, sjekke mail, overføre penger til kredittkortet eller andre ting vi egentlig skulle gjort før vi reiste. Nettvett.no gir deg råd om hvordan du surfer sikkert i åpne nettverk.
Mobil i hånd
Når du er om bord i en ferge eller et cruiseskip mister du ikke nødvendigvis mobildekningen lenger. Men det kan bli dyrt å bruke mobilen langt fra land dersom du kobles opp mot satellittkommunikasjon. Post- og teletilsynet (PT) ber forbrukere om å være observante overfor høye mobilregninger om bord i ferger og cruiseskip.