Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter
Antall treff per side: 10 | 25 | 50 | 100
Nettsurfing med iPad, Npt.no
Å surfe gratis på Internett på reise er noe de fleste ønsker. De fleste kobler seg ukritisk til et hvert gratis eller åpent nettverk for å kunne oppdatere facebook-profilen, sjekke mail, overføre penger til kredittkortet eller andre ting vi egentlig skulle gjort før vi reiste. Nettvett.no gir deg råd om hvordan du surfer sikkert i åpne nettverk.
Mobil i hånd
Når du er om bord i en ferge eller et cruiseskip mister du ikke nødvendigvis mobildekningen lenger. Men det kan bli dyrt å bruke mobilen langt fra land dersom du kobles opp mot satellittkommunikasjon. Post- og teletilsynet (PT) ber forbrukere om å være observante overfor høye mobilregninger om bord i ferger og cruiseskip.
Bilde av mynter og sedler. Norsk valuta.
Pristaket for å bruke mobiltelefon innen EØS senkes på nytt fra første juli i år. Prissenkingen følger en internasjonal avtale, og gjør det billigere for norske mobilkunder på reise innen EØS-området.
Nettadresse
ICANN, organisasjonen som forvalter domenenavnssystemet på Internett, vedtok på et møte i Singapore 20. juni å åpne Internett for registrering av nye generiske toppdomener, såkalte gTLDer. Post- og teletilsynet (PT) representerer norske myndigheter under møtet.
Skrive brev
På bakgrunn av hendelsene i Telenors ekomnett i mai og juni er det ønskelig å kartlegge samfunnets sårbarhet i slike situasjoner. Særlig viktig er det å se på hvilken betydning bortfallet av Telenors mobilnett 10. juni hadde for håndteringen av flom og skredhendelser på Øst- og Vestlandet, sier justisminister Knut Storberget og samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.
Router med antenne.
Telenor har fredag ettermiddag, 17. juni, meldt om nye problemer i mobilnettene. PT har tett kontakt med Telenor og Samferdselsdepartementet i saken.
Bilde av et tastatur med fokus på @-tegnet.
Nå kan privatpersoner skaffe seg sin egen private e-postadresse og webside. I dag gjennomfører Post- og teletilsynet offisiell loddtrekning for å bestemme rekkefølgen for behandling av de første innkomne søknadene under priv.no.