Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter
Antall treff per side: 10 | 25 | 50 | 100
Prate i mobilen
Norske mobilselskaper tjener godt på at kundene i økende grad bruker mobilen i utlandet. Marginen på inntektene fra internasjonal gjesting utgjør hele 58 prosent, og dette er en økning fra 2010. Dette viser beregninger PT har gjort i forbindelse med fremleggelsen av rapporten «Det norske ekommarkedet 2011» på en pressekonferanse i dag, 9. mai.
Geir Jan Sundal
Geir Jan Sundal, direktør for frekvensavdelingen i Post- og teletilsynet (PT), er ny formann i European Communications Office (ECO). Han tiltrådte vervet i slutten av 2011, etter å ha vært nestleder siden 2008. ECO har møte i London 8. og 9. mai, og skal blant annet ta opp Latvia som nytt medlemsland.
Statistikk
Post- og teletilsynet inviterer til pressekonferanse med presentasjon av statistikkrapporten «Det norske ekommarkedet 2011». Direktør Torstein Olsen presenterer tall og kommenterer utviklingen i de ulike markedene for elektronisk kommunikasjon, blant andre bredbånd, mobiltelefoni og kringkasting.
Kurve
Medietilsynet og PT kunngjør med dette at auksjonen av anleggskonsesjon med tilhørende frekvensallokeringene 216,160 – 217,696 MHz (kanal 11A) og 223,168 – 224,704 (kanal 12A), den såkalte Riksblokk II, ble avsluttet i dag 26. april 2012 kl. 14.29. To budgivere var kvalifisert for å delta i auksjonen. Norkring AS vant auksjonen med det høyeste budet. Prisen for frekvensressursene og utbyggingsrettigheten ble NOK 4 004 000.
Bilde av kvinne som titter på en mobiltelefon
65 prosent av den yrkesaktive befolkningen er i mer eller mindre grad avhengig av mobiltelefon i jobben sin. 30 prosent av de som behandler e-post på mobilen bruker ikke tilgangsbeskyttelse. Dette viser en undersøkelse Post- og teletilsynet (PT) har gjort i forbindelse med Nasjonal sikkerhetsdag 12. april.
Bilde av direktør Torstein Olsen.
22. juli-terroren og orkanen Dagmars herjinger i romjulen satte samfunnet på prøve. Selv om hendelsene ikke kan sammenliknes, har de likevel noe felles: de viste oss at behovet for å kommunisere når krisen rammer, går foran selv de mest basale behov, skriver PT-direktør Torstein Olsen i denne kronikken.
Nettsurfing med iPad, Npt.no
CDN-tjenester oppfyller ikke vilkårene for å være omfattet av regulering etter dagens ekomlovgivning. Dette konkluderer Post- og teletilsynet i en ny rapport om Content Delivery Networks. Rapporten følger opp ”Internett i endring”, som kom i 2011.