Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Teknisk Frekvensauksjoner Auksjoner Planlagte og gjennomførte auksjoner
Antall treff per side: 10 | 25 | 50 | 100
PT_0027
Auksjon 8 var den andre auksjonen i Norge som ble gjennomført over flere rundar over internett. Auksjonsformatet var det samme som i auksjon nummer 5, altså en "simultaneous multiple round auction with switching (SMRA)". Auksjonen ble avsluttet etter syv dager med budgivning. Det var åtte selskaper som deltok og totalprisen for den solgte spektrumsmengden var NOK 228 881 000.
Bilde av en kvinne som går og prater i mobil.
Auksjon nummer 7 gjaldt 22 MHz båndbredde i 2,3 GHz-båndet. Auksjonen ble gjennomført som en åpen stigende auksjon ved bruk av en løsning med kryptert e-post. NextGenTel ble vinner av auksjonen.
Tryvann, stående
Auksjon nummer 6 var tildeling av frekvenser i 11 GHz-båndet. Dette var en lukket førsteprisauksjon der Telenor vant begge tillatelsene som var gjenstand for auksjon.
Kurve
Auksjon 5 var den første frekvensauksjonen i Noreg der det vart nytta auksjon over fleire rundar over internett. Auksjonsformatet vart kalla "simultaneous multiple round auction with switching (SMRA)". Formatet har seinare vore nytta i andre land ved tildeling av frekvensar. Auksjonen gjekk føre seg over 87 rundar og varte i åtte dagar. Informasjon om auksjonen vart berre publisert på engelsk.
Iphone i hånden.
Auksjon nummer 4 var tildelinga av frekvensane i 450 MHz-bandet som tidligare vart nytta av Telenor for mobiltelefonisystemet NMT. Det kom inn eit bod i auksjonen frå Nordisk Mobiltelefon AS som dermed fekk frekvensløyve. Informasjon om auksjonen vart berre publisert på engelsk.
PT_0015
Auksjon nummer 3 gjeld tildeling av to av frekvensløyva i 2 GHz-bandet som vart ledige etter at Tele2 leverte attende frekvensane og Broadband Mobile gjekk konkurs. Auksjonen resulterte i at eitt av løyva vart tildelt Hi3G Access Norway, mens det andre løyvet ikkje vart seld i auksjonen. Informasjon om auksjonen vart berre publisert på engelsk.
PT_0139
Auksjon av frekvensar til GSM i 1800 MHz-bandet var den andre frekvensauksjonen i Noreg og vart gjennomført i desember 2001. Informasjon om auksjonen vart berre publisert på engelsk.
Bilde av en enkel DAB-radio.
Auksjonen av frekvensar i 900 MHz-bandet til GSM i oktober 2001 var den første reelle auksjonen som vart gjennomført i Noreg. Informasjon om auksjonen vart berre publisert på engelsk.