Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Marked Markedsregulering (SMP) Økonomisk regulering Regnskapsmessig skille
Sist oppdatert

Regnskapsmessig skille

Nkom har i enkelte av sine markedsvedtak pålagt Telenor å opprette et regnskapsmessig skille mellom grossist- og sluttbrukervirksomheten relatert til det aktuelle markedet. Telenor skal oversende det aktuelle regnskapet til Nkom.

Regnskapsmessig skille kan anses som en regnskapsmessig inndeling av en verdikjede eller virksomhet på et naturlig punkt og med et regulatorisk formål. Regnskapsmessig skille etableres gjerne der et organisatorisk skille kan være naturlig og som en erstatning for et juridisk skille. Skillet er ment å vise resultatene for de enkelte delene av virksomheten som om de var drevet som separate virksomheter.

Et regnskapsmessig skille har flere likhetstegn med et kostnadsregnskap, men de har ulike formål. Hovedformålet ved et regnskapsmessig skille er oppfølgning av krav om ikke-diskriminering. Nkom kan ilegge forpliktelse om ikke-diskriminering uten å ilegge forpliktelse om krav om regnskapsmessig skille, dette vil bero på en konkret vurdering i det enkelte tilfellet.

Nedenfor finner du de siste års rapporter fra Telenor om regnskapsmessig skille i de markedene hvor denne forpliktelsen er ilagt.

Marked 4 og 5 – fiberbasert LLUB og Bredbåndsaksess

Marked 5 – kobberbasert Bredbåndsaksess

Marked 6 og tidligere marked 14 - overføringskapasitet 

Marked 15 - tilgang og originering i mobilnett