Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Jobb i Nkom Møt våre kolleger
Sist oppdatert

Møt våre kolleger

De fleste som jobber i Nkom er teknologer, jurister og økonomer. Vi samarbeider ofte på tvers av avdelingene og deltar i ulike nasjonale og internasjonale arbeidsgrupper.

Her kan du møte noen av oss: 

Brytningspunktet mellom jus og teknologi

Lars Edvard Storjord

Lars Edvard Storjord vokste opp i Sparbu i Nord-Trøndelag og har bosatt seg på Sørlandet.

Han er utdannet jurist fra Universitetet i Bergen, og avsluttet studiene med å skrive masteroppgave i idrettsjus våren 2008.

- Etter studiene jobbet jeg to og et halvt år som jurist i Agder Energi. Deretter ble det fire år som advokat i et privat firma og i SpareBank 1 SMN i Trondheim, forteller han.

- Grunnen til at jeg søkte Nkom var muligheten til å jobbe i brytningspunktet mellom jus og teknologi.

- For tiden jobber jeg mye med leveringsplikt (Universal Service Obligations), og særlig med ulike problemstillinger omkring funksjonshemmede og ekombrukere med spesielle behov.

- Jeg synes det er veldig spennende og lærerikt å jobbe her, og det gir meg mulighet til å jobbe i et tverrfaglig miljø sammen med mange dyktige kolleger.

Tilsyn og veiledning

Anders Skjøstad Eriksen

Anders Skjøstad Eriksen begynte i Nkoms seksjon for tilsyn og veiledning på seksjonens kontor i Trondheim i begynnelsen av april 2014.

- Jeg tok elektrofag på videregående, men fant ut at jeg ønsket å utdanne meg videre og tok et år med allmennfaglig påbygning.

Etter ettårig forkurs for ingeniørfag med matematikk og fysikk på Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST), begynte han på ingeniørutdanningen i elektrofag i 2008. Her tok han bachelor i kommunikasjonsteknologi. Denne utdannelsen fokuserer på radio og telekom.

Deretter tok han masterutdanning ved Mittuniversitetet i Sundsvall i Sverige. Han fulgte fjernundervisning fra universitetet med base på HiST i Trondheim.

- Dette er en internasjonal master som heter Electronic Design & Instrumentation. Fokus er programmering, elektronikk, sensorer og instrumenter, forklarer han.

- Jeg kunne litt om Nkom før jeg søkte på jobben: Nkom er faktisk nevnt i bachelor-oppgaven min. Stillingsbeskrivelsen passet bra til utdannelsen min, og jeg ble veldig glad da jeg fikk komme på intervju.

- Jeg lærer nye ting hver dag, og det er godt arbeidsmiljø her på kontoret. Likevel trives jeg kanskje best ute på oppdrag sammen med en kollega. Det er i slike situasjoner jeg føler at jeg lærer mest og opparbeider erfaring.

Juristen som jobber med sikkerhet og beredskap

Warda Naseem Lona

Warda Naseem Lona er født i Lahore i Pakistan og kom til Kristiansand sammen med familien sin da hun var seks år gammel. Kristiansandsjenta har både master i rettsvitenskap og master i samfunnssikkerhet.

Før jussen tok hun bachelor i midtøstenkunnskap.

- Jeg tok utdanning etter lyst og interesse. Her har det ikke ligget noen klar plan i bunnen, forteller hun.

I studietiden bodde hun seks måneder i Kairo i forbindelse med midtøstenstudiene, og sannelig så fikk hun også med seg seks måneders utveksling i Milano som jusstudent. I tillegg har hun samlet opplevelser i Asia, Afrika og Sør-Amerika.

Før Nkom og jobb i avdeling Sikkerhet, arbeidet hun som advokatfullmektig hos advokatfirmaet Müller i Kristiansand, og i studiedagene var hun det hun kaller «freelancer» i FN-sambandet i Bergen.

- Nkom er en spennende arbeidsplass hvor jeg kan få kombinere juss med sikkerhet og beredskap. Rett og slett ideelt, mener hun.

Teknologiforståelse og kreativitet

Sverre

- Har du har teknologiforståelse og kreativitet, så kan du jobbe med det meste, mener Sverre Flem Vegge.

Han er utdannet sivilingeniør i informatikk ved Universitetet i Stavanger, og har tidligere jobbet 17 år med utvikling av software for mobiltelefonplattformer i ulike Ericssoneide selskaper.

- Studiestarten min var på ei merkelig linje i Grimstad som het data/bygg. Det var i den tida da data måtte kombineres med andre ingeniørfag, forteller han.

Sverre begynte i Ericsson høsten 1996. Da jobbet han med utvikling av analoge modem for betalingstjenester. Dette var på den tiden da disse modemene ble et masseprodukt.

- Siden 2010 og frem til avviklingen av ST-Ericsson i 2013 jobbet jeg med integrasjon av Ericsson modem mot Android, forteller han.

Etter ST-Ericsson jobbet han først et halvår i gründerselskapet Lockless AS, før han hadde et halvt års engasjement ved AS Nymo. Der var han med DAK på et prosjekt hvor Nymo hadde ansvar for design og produksjon av en boremodul.

- Så dukket det opp en stilling i seksjon SB som passet meg, og her er jeg.

- Det trigger meg å være i settinger der jeg kan være kreativ sammen med andre der vi ser fremover, setter mål og utarbeider strategier. Vi oppnår de beste resultatene når flere hoder tenker sammen, mener han.

Markedsregulering

Eivind

Eivind Skaar Briseid flyttet hjem til Grimstad etter ti år i Oslo. Da var han ferdig utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo i 2009, og hadde jobbet fire år i Finanstilsynet etter studiene.

- Interessen for teknologi og konkurranseregulering kom allerede i studietiden. Da vi bestemte oss for å flytte tilbake til Sørlandet, var Nkom et naturlig valg, forteller Eivind.

- Jeg arbeider mye med markedsregulering av bredbåndsselskapene. Det innebærer blant annet gjennomføring av markedsanalyser og utvikling av økonomiske modeller.

- I tillegg er det spennende å være med i internasjonale arbeidsgrupper og å få delta i utformingen av den internasjonale reguleringen.

- Det faglige mangfoldet i Nkom er spennende og inspirerende. Og så har vi et veldig godt arbeidsmiljø.

Dataingeniøren

Terje

Terje Dyvold synes vi skal gripe mulighetene, prøve det meste minst én gang - og forsøke å gjøre hver dag til noe bra.

Han flyttet derfor tilbake til Sørlandet etter å ha bodd og jobbet med spennende utfordringer i Oslo i 12 år, og da med kone og to barn. Hele familien trives her, og med nærhet til skog, skjærgård og aktiviteter er Sørlandet et bra sted å vokse opp.

Terje er utdannet dataingeniør fra Høgskolen i Bergen og fullførte master innen IT ved Bond University i Australia i 2000. Vel hjemme i Norge jobbet han to år som IT-konsulent i Oslo – fram til .com-boblen sprakk.

Deretter var han it-ansvarlig og lærervikar på en ungdomsskole noen måneder, før det ble tre år som systemkonsulent. Der driftet han flere nettsider, før han gjorde unna åtte år som it-ansvarlig på Norsk jernbaneskole på Grorud i Oslo.

Nkom virket som en interessant og riktig arbeidsplass. Han har stor interesse for teknikk og IT.

- Det er lett å bli vant til den gode stemningen, humoren og åpenheten som er blant Nkoms ansatte. Her er det mange interessante arbeidsområder, og mange forskjellige oppgaver å sette seg inn i, mener Terje.

Terje jobber for tiden med digitalisering og videreutvikling av it-systemer. Han synes det er spennende å få bruke kunnskapen til å skape noe nytt og bedre.

- Vi får sjansen til å teste ut ny teknologi, slik at vi kan gi brukerne den beste opplevelsen.

- I tillegg har jeg god tro på at det enkle ofte er det beste, selv om dette i it-verdenen ofte innebærer en mer avansert teknisk løsning. Jeg er god til å tenke utenfor boksen og til å finne gode løsninger, smiler han.

Juss og frekvenser

Sidsel

Sidsel Huse er jurist i staben i Spektrumsavdelingen, og har cand.jur. fra Universitetet i Bergen.

Hun begynte i Nkom i 2010 etter fartstid som både dommerfullmektig i Kristiansand tingrett, politiadvokat i Bergen og advokatfullmektig i Advokatfirmaet Vogt & Wiig i Bergen.

- Grunnen til at jeg søkte Nkom var muligheten for å arbeide i et tverrfaglig miljø, med mulighet for å jobbe både allsidig og samtidig spesialisert innenfor ekomsektoren.

Mange tenker nok ikke over det, men radiobølger er begrensede naturressurser som staten har ansvaret for å forvalte. Spektrumsavdelingens arbeid innebærer at vi både legger planer for anvendelse av ressursene og tildeler rettigheter til bruken av disse til bransjen.

- Derfor utfører vi et arbeid som er svært viktig for brukere av ekomtjenester.

- Jeg har en rolle som fagkoordinator for juristene i Spektrumsavdelingen, og jobber ellers i hovedsak med tildelinger av frekvensressurser til de offentlige mobilnettene.

- Det er spennende å jobbe i Nkom og vi er flinke til å lære av hverandres ulike fagbakgrunner. Jeg vil også skryte av at vi har et fantastisk arbeidsmiljø, med mye humor midt i en travel og krevende arbeidshverdag.