Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Jobb i Nkom Ledige stillinger Tilsyn og kontroll med ekomutstyr - ettårig engasjement
Sist oppdatert
Banner for stillingsannonser

Tilsyn og kontroll med ekomutstyr - ettårig engasjement

27.11.2019
I takt med den teknologiske utviklingen har bruken av elektronisk utstyr i samfunnet økt betraktelig. Det er svært viktig at utstyr i markedet oppfyller nødvendige krav til kvalitet og sikkerhet, og derfor ønsker Nkom i 2020 å gjennomføre en tidsavgrenset nasjonal tilsyns- og informasjonskampanje. Nå søker vi deg med kunnskap om elektronisk kommunikasjon som vil jobbe med viktige tilsynsoppgaver.

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har det nasjonale ansvaret for elektronisk kommunikasjon. Gjennom tett oppfølging av den teknologiske og regulatoriske utviklingen i markedet, arbeider teknologiavdelingen med å legge til rette for bruk av ny teknologi i samfunnet. Samtidig skal vi som myndighet kontrollere at krav til utstyr, nett og tjenester blir overholdt.

Tilsyn med utstyr som selges er viktig, blant annet for å forbygge alvorlige forstyrrelser av elektronisk kommunikasjon som kan true liv, helse og sikkerhet. Tilsyns- og informasjonskampanjen skal rettes mot utstyr for profesjonell mobil radio (PMR). Deler av arbeidet vil inngå i et samarbeid med andre europeiske markedstilsynsmyndigheter. Stillingen er plassert i seksjon utstyr og regulering.

Hos oss blir du del av et svært kompetent teknisk og juridisk miljø innenfor et fagområde i stor utvikling, og med økende betydning for samfunnet. Gode resultater skapes på tvers av faggrensene og ved deling av informasjon på arbeidsplassen, med bransjen og med brukerne.

Arbeidsområde:

 • kartlegge produkter og aktører i markedet
 • kontroll av krav til merking, dokumentasjon og tekniske egenskaper til produkter
 • risikovurdere og saksbehandle for å følge opp kontrollresultatene
 • ha dialog med, og informere bransjeaktører

Kvalifikasjoner:

 • minimum bachelorgrad innen relevant fagområde, eksempelvis elektronikk, teleteknikk, radioteknikk o.l.
 • godt skriftlig og muntlig språk, både på norsk og engelsk
 • nyutdannede er også velkommen til å søke
 • motivasjon for å lære og bidra i samspillet mellom ulike interesser i den digitale hverdagen

Personlige egenskaper:

 • utadvendt og arbeider godt sammen med andre
 • god til å se hva som må gjøres for å løse oppgaven og til å få arbeidet gjort med rett kvalitet
 • trives med å fortelle andre om nytten av arbeidet du gjør
 • nysgjerrig på ny teknologi

Personlig egnethet blir tillagt stor vekt.

Stillingen lønnes som ingeniør/senioringeniør fra kr. 500 000 til kr. 670 000 avhengig av kvalifikasjoner.

Fra lønnen trekkes to prosent innskudd til Statens pensjonskasse.

Kontakt gjerne seksjonssjef Tor Bringsverd på telefon 481 30 120, evt. på e-post til tor@nkom.no, for en prat om stillingen.

Vi ønsker kvinner og deg med minoritetsbakgrunn spesielt velkommen til å søke. Nkom deltar i regjeringens inkluderingsdugnad. Vi vil gjerne ha søknader også fra deg som har nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en, men som ellers fyller kvalifikasjonskravene til stillingen.

Søk jobben innen 11. desember 2019.

Opplysninger om hvem som har søkt denne stillingen kan bli offentliggjort, selv om søkere har reservert seg mot å bli oppført på offentlig søkerliste. Søkere vil bli varslet i forkant av eventuell offentliggjøring.