Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Fritid Tilsyn og veiledning Tilsyn og veiledning Rapport om trådløse mikrofoner og DVB-T
Sist oppdatert

Rapport om trådløse mikrofoner og DVB-T

Trådløse mikrofoner benytter per 2012 hovedsakelig frekvensbåndet 800 MHz – 820 MHz. Men det er besluttet at frekvensområdet 790 MHz – 862 MHz skal tas i bruk for mobilkommunikasjon

Som en konsekvens av dette er det nødvendig å finne nye frekvenser for de trådløse mikrofonene.

Ett alternativ for de trådløse mikrofonene er at det i fribruksforskriften åpnes for at disse kan benytte frekvenser i DVB-T båndet 470 MHz – 790 MHz. 

Forutsetningen for en slik løsning er at det er tilstrekkelig liten risiko for at de trådløse mikrofonene interferer DVB-T mottak. De trådløse mikrofonene vil få sekundær status ved eventuell sending i DVB-T båndet – det er likevel utført noen undersøkelser for å kartlegge konsekvensen av DVB-T interferens for slike trådløse mikrofonsystemer. 

Denne rapporten har som siktemål å belyse forhold som er av betydning i forbindelse med en vurdering av risiko for interferens mellom trådløse mikrofoner og DVB-T. De fleste undersøkelsene er gjort ved Nasjonal kommunikasjonsmyndighets regionskontor på Ski like sør for Oslo, og noen er utført på Ekeberg i Oslo. 

Les hele rapporten eller besøk finnsenderen.no for å finne ledige frekvenser til trådløse mikrofoner der du ønsker å ta dette i bruk.