Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Forbruker Funksjonshemmede Funksjonshemmede GARI - finn din mobiltelefon/nettbrett/app
Sist oppdatert

GARI - finn din mobiltelefon/nettbrett/app

GARI er en nettjeneste som tilbyr informasjon om tilgjengelighetsfunksjoner i mobiltelefoner, nettbrett og apper.

GARI Global Accessibility Reporting Initiative) kan brukes til å søke etter hvilken mobiltelefon, nettbrett eller app som passer for spesielle behov.

GARI står for «The Global Accessibility Reporting Initiative». Nettstedet er drevet av Mobile Manufacturers Forum (MMF) som er en internasjonal forening av produsenter av utstyr for mobil kommunikasjon. GARI ble opprettet for å bistå brukere med valg av telefon som passer best den enkeltes behov. Formålet er også at flere brukere blir kjent med de ulike funksjonene som er tilgjengelige på dagens utstyr. Hver mobiltelefon beskrives i dag med mer enn 110 ulike funksjoner.

GARI kan være nyttig for alle, men er spesielt tilrettelagt for å støtte brukere med nedsatte funksjonsevner. Forhåndsdefinerte filtre gjør det mulig til å søke seg fram til utvalg av mobiltelefoner som er best egnet for eksempel for svaksynte eller for hørselshemmede.

GARIs database blir stadig oppdatert med nye mobiltelefonmodeller som kommer på markedet. Den tilbyr også informasjon om nettbrett og ulike apper som kan være spesielt nyttig for funksjonshemmede. GARI brukes over hele verden både av brukere og myndigheter og er tilgjengelig på flere språk.