Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Forbruker Forbrukerportaler Finnsenderen.no Om Finnsenderen.no
Sist oppdatert

Om Finnsenderen.no

Finnsenderen er en søketjeneste som gir deg oversikt over plasseringen av alle sendepunkter for kringkasting og offentlig mobiltelefoni som er satt i drift. Finnsenderen drives av Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) i samarbeid med norske mobil- og kringkastingsoperatører.

Det er viktig å merke seg at tjenesten baserer seg på opplysninger om senderpunkter fra kringkasting og offentlig mobiltelefoni som er innrapportert kvartalsvis til Nkom. Nkom tar derfor ikke ansvar for eventuelle følger av unøyaktigheter og manglende innrapportering.

Finnsenderen viser ikke dekning for mobil- eller kringkastingsnettene. Informasjon om dekning finner du på mobil- og kringkastingsoperatørenes nettsteder.

Sendernes plassering i kartet vil normalt ha en nøyaktighet på 0 – 30m fra virkelig posisjon.

En egen strålingskalkulator er en del av tjenesten. Her kan du få informasjon om total eksponering fra mobil- og kringkastingssendere i den valgte posisjonen ved å klikke på ønsket posisjon i kartet. Eksponeringsverdien vises som et tall og som promille av øverste grenseverdi anbefalt av Statens strålevern.

Finnsenderen inneholder også et verktøy for å finne ledige frekvenser til trådløse mikrofoner som følger tekniske betingelser fra fribruksforskriften kapittel 5, § 14.
Dette verktøyet gir en oversikt over ledige kanaler og frekvenser som kan brukes til trådløse mikrofoner rundt omkring i Norge, eksempelvis ved idretts-, eller kulturarrangementer.

Finnsenderen er laget på bokmål, nynorsk og engelsk.