Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nkom i media
Nkom-visittkort
Nkom i media
Saker om Nkom i norske medier.
13.12.2019 - Nasjonal kommunikasjonsmyndighet
Regjeringen la i dag frem en lovproposisjon for Stortinget som vil tilrettelegge for rimeligere og raskere utbygging av høyhastighetsbredbånd. Loven gjennomfører EUs bredbåndsutbyggingsdirektiv.
13.12.2019 - Regjeringen.no
- Raske og gode bredbåndsnett i hele landet er en viktig del av den digitale grunnmuren i Norge. Vi legger nå til rette for at utbyggingen kan gå enda raskere ved at bredbåndsaktørene med loven i hånd kan få tilgang til master og rør som allerede finnes, sier digitaliseringsminister Nikolai Astrup.
13.12.2019 - Nasjonal kommunikasjonsmyndighet
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) publiserte i sommer varsel om vedtak i mobilmarkedet. Justert varsel om vedtak blir oversendt ESA for kommentarer rett over nyttår, men Nkom informerer markedet allerede nå om endringene i utkastet. Telenor vil fortsatt bli pålagt å slippe til konkurrenter i sitt mobilnett, men det er gjort flere endringer i de konkrete forpliktelsene som Telenor vil bli pålagt.
13.12.2019 - Norsk Lokalradioforbund
Radiokanaler i Rogaland og Sunnhordland får fortsette DAB-sendingene i Riksblokk II-nettet fram til det blir endelig bestemt hva dette nettet skal brukes til videre framover.
12.12.2019 - Norges Jeger- og Fiskerforbund
NJFF administrerer de seks jaktradiofrekvensene som skal dekke behovet for kommunikasjon mellom jegere som utøver lagsjakt i Norge. Dette administrerer på vegne av Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet. (Nkom)
12.12.2019 - NRK Troms og Finnmark - Finnmarksnytt
Telenor nekter å reparere fasttelefonlinjer i Honningsvåg fordi tjenesten skal legges ned i løpet av fire år. Radiokanalen har klaget Telenors avgjørelse inn til Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, NKOM. Telefonlinjene i deler av Honningsvåg sentrum har hatt sterke forstyrrelser siden november.
11.12.2019 - Namdalsavisa
Nye frekvensregler får store konsekvenser for kulturlivet. Spellaget Gauken må erstatte 20 fullt brukbare, trådløse mikrofoner med nye.
11.12.2019 - Medietilsynet
Anleggskonsesjonen til A-media er tidsavgrensa, og forlenginga gir ikkje føringar for vidare bruk av ressursen etter utløpet av konsesjonen. Foto Medietilsynet
10.12.2019 - Radio Nordkapp
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, Nkom, har gitt Telenor, frist til 18. desember å svare på Radio Nordkapps klage.