Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter
Antall treff per side: 10 | 25 | 50 | 100
Bilde av direktør Torstein Olsen.
Post- og teletilsynet (PT) har som regulatorisk målsetning å opprettholde nettnøytralitet i Norge. Verdien av Internett, blant annet som plattform for økonomisk, sosial, kulturell og demokratisk utvikling, er viktig å ivareta. PT mener en pan-europeisk nettnøytralitetsregulering vil sikre disse verdiene bedre enn et fragmentert marked hvor ulike land har ulik regulering av det åpne Internett.
Frode Sørensen 2
I 2013 er nettnøytralitetsdebatten brakt opp på et høyere nivå. Det har ikke gått upåaktet hen at EU-kommisjonen har foreslått en ny forordning om Ett Europeisk Ekommarket. Den politiske prosessen går for fullt for å håndtere forslaget frem mot sin endelige skjebne. Lovfesting av nettnøytraliteten er ett mulig delresultat, skriver PTs seniorrådgiver og nettnøytralitetsekspert i denne kronikken.
Bilde av direktør Torstein Olsen.
Strålingen vi utsettes for fra mobilantenner og trådløse nettverk er så lav at den ikke utgjør noen helserisiko. Nå er det ettertrykkelig slått fast, og vi kan alle legge bekymringene fra oss.
Bilde av direktør Torstein Olsen.
For ett år siden, da det klare vinterlyset viste oss hva uværet Dagmar hadde gjort med Vestlandet, ble det tydelig for alle at avhengigheten av elektronisk kommunikasjon har gått fra å være samfunnskritisk til å bli individkritisk. Det er derfor gode nyheter at tjenester i telebransjen viser klart størst prisfall i 2012. Men det er alltid et men, skriver PT-direktør Torstein Olsen i denne kronikken.