Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter
Antall treff per side: 10 | 25 | 50 | 100
Smartklokker
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har gjennomført markedskontroll av smartklokker for barn. Ingen av de 18 smartklokkene som ble kontrollert tilfredsstilte kravene for å kunne selges i Norge. Resultatene viser at forhandlerne og importørene av smartklokker ikke har vurdert klokkene grundig nok før de ble introdusert på det norske markedet.
Maisto Rock Crawler JR utstyr
En stor europeisk markedskontroll av radiostyrt leketøy viser at over 80 prosent av de testete modellene har tekniske mangler, er feilmerket eller har mangler i dokumentasjon. Nå ber Nkom importører og forhandlere om å skjerpe seg.
iPad lader defekt
Apple tilbakekaller en av de vanligste iPad-laderne, og ber kundene oppsøke forhandler for å bytte lader. Det frivillige tiltaket kommer etter at Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) i 2015 reiste tilsyn mot Apple etter bekymringsmelding om elektrisk feil på laderne.
Nkom-visittkort
En stor europeisk markedskontroll av droner viser at nesten alle testete modeller har tekniske mangler, er feilmerket eller har mangler i dokumentasjon. Nkom ber importørene være nøye med hvilke droner de tar inn til landet.
LCD-tv
Skal du snart kjøpe ny TV, pass på å kjøpe en TV som er forberedt for det nye mobilnettet som skal tas i bruk i Norge.
LCD-tv
Fra 1. januar 2013 gjelder nye krav til TV-apparater. Kravene blir innført for å unngå forstyrrelser fra mobilt bredbånd når nye frekvenser blir tatt i bruk. Post- og teletilsynet (PT) ber bransjen være oppmerksom og tilby kundene utstyr som er i samsvar med kravene i den nye standarden.
Bilde av PTs nettsted med logo.
Post- og teletilsynet (PT) har varslet overtredelsesbøter til tre selskaper for ulovlige installasjoner i mobilnettene. PT har i lang tid informert om og gitt advarsler om konsekvenser av ulovlig utstyrsinstallasjon i nettene, og nå ilegger tilsynet nye bøter for å få slutt på overtredelsene.