Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter
Antall treff per side: 10 | 25 | 50 | 100
Nettverkskabel
59 prosent av landets husstander har nå tilgang til fiberbredbånd. Det utgjør 180 000 flere husstander på ett år. Når vi legger sammen alle teknologiene, er det bredbåndsdekning til de aller fleste av landets husstander. Dette viser Nkoms store dekningsundersøkelse 2018.
Logo - bygg
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) inviterer til presentasjonar og diskusjonar om korleis frekvensar kan gje alle breiband, kommunikasjon frå satellittar og korleis kunstig intelligens kan vere med på å endre kvardagen vår. Meld deg på i dag!
Nettverkskabel
Alt er nå klart for en ny runde med tilskudd til bredbåndsutbygging i kommuner som har dårlig bredbåndsdekning. Midler til utbygging kan søkes om til Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) innen 3. mai.
Nettverkskabel
Nkom har beregnet arealdekningen for 4G til om lag 87 prosent per utgangen av første halvår 2016. På samme tidspunkt i 2015 var arealdekningen mindre enn 50 prosent. Samtidig har nå nesten hele befolkningen dekning for 4G på sin bostedsadresse. Det er en økning på mer enn 4 prosentpoeng sammenlignet med samme tidspunkt i 2015.
Nkom-bygget 2016
På oppdrag av regjeringen har Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) vurdert det norske markedet for mørk fiber, og hva som kan lette etableringen av grønne datasentre i Norge. Nkom foreslår blant annet å koble sammen lokale og regionale fibernett i Norge for å etablere flere langdistanse fibertraséer, og å utnytte de eksisterende fiberforbindelsene mellom Norge og utlandet bedre.
Nettverkskabel
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) tildeler midler til 30 prosjekter i kommuner med dårlig bredbåndsdekning. Den statlige støtten går til områder der kommersiell utbygging ikke er lønnsom. Stortinget bevilget 126,5 mill. kr. til støtteordningen i 2016, og disse pengene gir nå ca. 9 200 husstander ny eller forbedret bredbåndsdekning.
Nettverkskabel
78 prosent av norske husstander har nå tilgang til bredbånd med hastighet på minst 100 Mbit/s. Valgmulighetene mellom ulike bredbåndsteknologier øker, og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) registrerer at flere kan få høyhastighets bredbånd både via fibernett, kabel-TV-nett og kobberlinje (VDSL).
Statistikk
Den totale datatrafikken i de nordiske og baltiske mobilnettene økte med 66 prosent fra 2014 til 2015, alle land sett under ett. Det er store forskjeller mellom landene, og Finland og Norge ligger i hver side ende av statistikken.