Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter
Antall treff per side: 10 | 25 | 50 | 100
Torstein Olsen og Magdalena Gaj
Nkom-direktør Torstein Olsen har på invitasjon fra direktør Magdalena Gaj vært på besøk hos den polske regulatøren UKE. Hensikten med besøket var å innlede samarbeid på utvalgte områder.
Einar Lunde
Avdelingsdirektør Einar Lunde i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) er oppnevnt som medlem i utvalget som skal vurdere om E-tjenesten skal få tilgang til informasjon over fiberlinjer inn og ut av Norge. Lunde var også medlem i Lysneutvalget, som la frem sine anbefalinger i fjor høst.
Nettverkskabel
Alt er nå klart for en ny runde med tilskudd til bredbåndsutbygging i kommuner som har dårlig bredbåndsdekning. Midler til utbygging kan søkes om til Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) innen 10. mai.
Nkom-visittkort
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har startet arbeidet med nye analyser i bredbåndsmarkedene. Dette gjelder markedene for full og delt tilgang til faste aksessnett (marked 4), bredbåndsaksess (marked 5) og overføringskapasitet opp til og med 8 Mbit/s (marked 6). Nkom ber aktørene gi innspill til endrede definisjoner for de aktuelle grossistmarkedene.
Tryvann, stående
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) og Medietilsynet skal tildele frekvenstillatelser og anleggskonsesjoner i den landsdekkende Lokalradioblokka. Nytt tidspunkt for auksjonsstart er 15. mars 2016. Frist for registrering som deltaker i auksjonen er 26. februar 2016 kl. 12.00.
Radio
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) og Medietilsynet skal tildele frekvenstillatelser og anleggskonsesjoner i den såkalte Lokalradioblokka. Registrering til auksjonen skulle etter den tidligere publiserte planen starte 8. februar 2016. Registreringsperioden forskyves nå i påvente av videre avklaringer av utlysningsgrunnlaget for auksjonen.
Kurve
Frekvensbandet 3,6-3,8 GHz kan mellom anna brukast til fast og mobilt breiband med høg datahastigheit. Frekvensane vert no tildelt TeliaSonera Norge og Telenor Norge. Løyva er teknologinøytrale og har varigheit til 31. desember 2022.
iPad lader defekt
Apple tilbakekaller en av de vanligste iPad-laderne, og ber kundene oppsøke forhandler for å bytte lader. Det frivillige tiltaket kommer etter at Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) i 2015 reiste tilsyn mot Apple etter bekymringsmelding om elektrisk feil på laderne.
Bildet av Tryvannstårnet.
Telenor Norge AS og TeliaSonera Norge AS vant henholdsvis 2 x 10 MHz og 2 x 5 MHz i den første delen av tildelingsprosessen i 1800 MHz-auksjonen. Auksjonen om innplassering av disse ressursene i frekvensbåndet er nå avsluttet.