Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter
Antall treff per side: 10 | 25 | 50 | 100
Mobil i hånd
Når du er om bord i en ferge eller et cruiseskip mister du ikke nødvendigvis mobildekningen lenger. Men det kan bli dyrt å bruke mobilen langt fra land dersom du kobles opp mot satellittkommunikasjon. Post- og teletilsynet (PT) ber forbrukere om å være observante overfor høye mobilregninger om bord i ferger og cruiseskip.
Bilde av mynter og sedler. Norsk valuta.
Pristaket for å bruke mobiltelefon innen EØS senkes på nytt fra første juli i år. Prissenkingen følger en internasjonal avtale, og gjør det billigere for norske mobilkunder på reise innen EØS-området.
Nettadresse
ICANN, organisasjonen som forvalter domenenavnssystemet på Internett, vedtok på et møte i Singapore 20. juni å åpne Internett for registrering av nye generiske toppdomener, såkalte gTLDer. Post- og teletilsynet (PT) representerer norske myndigheter under møtet.
Skrive brev
På bakgrunn av hendelsene i Telenors ekomnett i mai og juni er det ønskelig å kartlegge samfunnets sårbarhet i slike situasjoner. Særlig viktig er det å se på hvilken betydning bortfallet av Telenors mobilnett 10. juni hadde for håndteringen av flom og skredhendelser på Øst- og Vestlandet, sier justisminister Knut Storberget og samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.
Router med antenne.
Telenor har fredag ettermiddag, 17. juni, meldt om nye problemer i mobilnettene. PT har tett kontakt med Telenor og Samferdselsdepartementet i saken.
Bilde av et tastatur med fokus på @-tegnet.
Nå kan privatpersoner skaffe seg sin egen private e-postadresse og webside. I dag gjennomfører Post- og teletilsynet offisiell loddtrekning for å bestemme rekkefølgen for behandling av de første innkomne søknadene under priv.no.
Typisk GSM-antenne
Strålingen vi utsettes for i det daglige fra trådløse nettverk og andre radiobaserte kilder er knapt målbar, og utgjør om lag en tusendel av grenseverdien for hva som ansees som skadelig for mennesker. Dette informerte Post- og teletilsynet om på arrangementet PT-forum i dag. Konklusjonene kommer fram i en rapport om ”hverdagsstråling” som vil bli offentliggjort senere denne måneden.
Bilde av kvinne som titter på en mobiltelefon
23. mai førte en feil i fibernettet til problemer i store deler av landet. Parallelle brudd i to kabler skapte trøbbel fra midt-Norge til Finnmark. Tre timer senere var feilen rettet. Bør samfunnet kunne takle det, spør DSB-direktør Jon Lea og direktør i Post- og teletilsynet, Willy Jensen.