Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter
Antall treff per side: 10 | 25 | 50 | 100
Nettadresse
Fra 12. januar 2012 åpner Internet Cooperation for Assigned Names and Numbers (ICANN) for nye generiske toppdomener (gTLDer) på Internett. Post- og teletilsynet (PT) melder at det til nå kun har eksistert totalt 22 gTLDer på Internett. Eksempler på nye toppdomener kan være .film, .music og .statoil.
Post- og teletilsynet - logo
PT møter 2012 med en del endringer i organisasjonen. For første gang siden tusenårsskiftet, blir det forandring i tilsynets avdelingsstruktur. Ingen oppgaver fases ut, men PT vil justere kursen og prioritere litt annerledes enn tidligere.
PT_0002
Post- og teletilsynet (PT) har utarbeidet ny autorisasjonsforskrift, som gjelder for virksomheter som installerer og vedlikeholder elektroniske kommunikasjonsnett. Forskriften slår sammen tre fagområder til ett, og trådte i kraft 1. januar 2012.
Bildet av lovbøker.
Post- og teletilsynet (PT) har utarbeidet ny autorisasjonsforskrift, FOR 2011-12-07 nr 1206: Forskrift om autorisasjon for virksomhet som utfører installasjon og vedlikehold av elektronisk kommunikasjonsnett (autorisasjonsforskriften). Forskriften ble sendt til høring høsten 2011, og trådte i kraft 1. januar 2012.
Frekvenskontroll
PT har utarbeidd ny strategi for frekvensforvalting for perioden 2012-2014. Hovudprinsippa i forvaltinga ligg fast, men PT planlegg også auka lengd på spektrumsløyve og førebur innføring av kognitiv radio.
Geir Jan Sundal
PT legger frem ny strategi for frekvensforvaltning, og selv om mye er gjenkjennbart, har også tilsynet gjort endringer som særlig tar hensyn til teknologiutvikling og gir bedre forutsigbarhet for aktørene. Her kommenterer seksjonssjef John-Eivind Velure de ulike tillatelsene og hvordan myndigheten har bygget opp strategien for 2012-2014.
Bilde av direktør Torstein Olsen.
Torsdag 5. januar er direktør i Post- og teletilsynet, Torstein Olsen, sammen med statsminister Jens Stoltenberg i Leikanger. Olsen følger statsministeren til et møte der oppfølging etter konsekvensene av uværet Dagmar er tema.
Hodetelefoner
Post- og teletilsynet gir tre råd om hva du kan prøve når mobildekningen er ustabil. Det viktigste er å ta ut simkortet når du skal ringe til et nødnummer.
Prate i mobilen
Post- og teletilsynet (PT) har i dag, 27. desember, sendt en kort rapport til Samferdselsdepartementet om følgene av uværet Dagmar for blant annet mobilnettene. PT har tett kontakt med Telenor og Telia Sonera Norge (NetCom) og vil følge situasjonen også i dagene fremover. Selskapene har satt inn alle tilgjengelige mannskaper for å få opp igjen forbindelsene i ekomnettene.