Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter
Antall treff per side: 10 | 25 | 50 | 100
Bilde av en kvinne som går og prater i mobil.
Post- og teletilsynet (PT) har undersøkt om brukernes beskyttelse mot høye regninger etter nedlasting av data over mobilen er god nok. Konklusjonen er at de aller fleste norske mobilselskapene tilbyr makspriser eller tilsvarende for å beskytte kundene når de surfer innenlands. PT mener derfor at brukernes interesser stort sett er godt ivaretatt og vil ikke innføre nye krav.
Nettsurfing med iPad, Npt.no
Å surfe gratis på Internett på reise er noe de fleste ønsker. De fleste kobler seg ukritisk til et hvert gratis eller åpent nettverk for å kunne oppdatere facebook-profilen, sjekke mail, overføre penger til kredittkortet eller andre ting vi egentlig skulle gjort før vi reiste. Nettvett.no gir deg råd om hvordan du surfer sikkert i åpne nettverk.
Mobil i hånd
Når du er om bord i en ferge eller et cruiseskip mister du ikke nødvendigvis mobildekningen lenger. Men det kan bli dyrt å bruke mobilen langt fra land dersom du kobles opp mot satellittkommunikasjon. Post- og teletilsynet (PT) ber forbrukere om å være observante overfor høye mobilregninger om bord i ferger og cruiseskip.
Bilde av mynter og sedler. Norsk valuta.
Pristaket for å bruke mobiltelefon innen EØS senkes på nytt fra første juli i år. Prissenkingen følger en internasjonal avtale, og gjør det billigere for norske mobilkunder på reise innen EØS-området.
Nettadresse
ICANN, organisasjonen som forvalter domenenavnssystemet på Internett, vedtok på et møte i Singapore 20. juni å åpne Internett for registrering av nye generiske toppdomener, såkalte gTLDer. Post- og teletilsynet (PT) representerer norske myndigheter under møtet.
Skrive brev
På bakgrunn av hendelsene i Telenors ekomnett i mai og juni er det ønskelig å kartlegge samfunnets sårbarhet i slike situasjoner. Særlig viktig er det å se på hvilken betydning bortfallet av Telenors mobilnett 10. juni hadde for håndteringen av flom og skredhendelser på Øst- og Vestlandet, sier justisminister Knut Storberget og samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.