Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter
Antall treff per side: 10 | 25 | 50 | 100
Iphone i hånden.
Den norske referansegruppen for nettnøytralitet var 28. juni samlet til sitt årlige møte for å gjøre opp status for nettnøytralitetstilstanden i bransjen. Hovedinntrykket fra møtet er at situasjonen er tilfredsstillende og at retningslinjene for nettnøytralitet ser ut til å fungere godt.
Bilde av en enkel DAB-radio.
Post- og teletilsynet (PT) har konstatert overskotsetterspurnad etter frekvensar i 2 GHz-båndet (1920-1980 / 2110-2170 MHz). PT planlegg å tildele frekvensane i ein auksjon.
Titte på mobil
De nordiske teletilsynene har sammen utarbeidet en rapport med markedsdata for elektronisk kommunikasjon. Tallene, som oppsummerer 2011, bekrefter den sterke markedsposisjonen for elektroniske kommunikasjonstjenester i denne regionen.
Kurve
Post- og teletilsynet kunngjør med dette at landsdekkende spektrumstillatelser for bruk av frekvenser i båndene 28, 32 og 38 GHz vil bli tildelt ved auksjon. Fristen for å registrere seg som deltaker og for å komme med innspill til valg av auksjonsformat er 24. august 2012 kl. 12.00, norsk tid.
Torstien Olsen
To milliarder i subsidier er nok til at det bør være svært interessant å bygge det tredje mobilnettet i Norge. Det er vår mening at ytterligere minst to milliarder, som Tele 2 og Network Norway ber om, er for mye. Dette skriver direktør i Post- og teletilsynet Torstein Olsen i denne kommentaren.
Bilde av kvinne som titter på en mobiltelefon
EUs nye regulering for mobilbruk i EØS-området vil ikke bli innført for norske mobilabonnenter denne sommeren. Post- og teletilsynet (PT) har vært i kontakt med de fleste norske mobilselskapene, som melder at de vil beholde eller senke dagens priser, selv om dette foreløpig ikke er et krav fra myndighetene.
Bilde av PTs nettsted med logo.
Post- og teletilsynet (PT) samler aktører i internettbransjen for å drøfte utviklingen av nettnøytralitet, og for å gjennomgå erfaringene med de norske retningslinjene. Temaet er meget aktuelt, både i Norge og Europa.
Kurve
Last Mile Communication AS vant i dag auksjonen om frekvensallokeringene 410,050-410,275 MHz og 420,050-420,275 MHz. Det er Post- og teletilsynet som har avholdt auksjonen. Én budgiver var kvalifisert for å delta i auksjonen, som hadde frist for levering av bud torsdag 21. juni 2012 kl. 12.00. Prisen for frekvensressursene ble NOK 51 100.
Bilde av direktør Torstein Olsen.
I dag er alle så avhengige av Internett at det vil være utenkelig at det en dag er «fullt» og vi ikke lenger kan utvikle nye tjenester. Men innen nyttår har verden brukt opp utrolige fire milliarder tallkombinasjoner, og det er alle de nettadressene som er tilgjengelige. Heldigvis er den norske ekombransjen forberedt, skriver PT-direktør Torstein Olsen i denne kommentaren.