Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter
Antall treff per side: 10 | 25 | 50 | 100
John-Eivind Frekvensforum
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) inviterer til Frekvensforum 11. september. Kva frekvensbehov vil dei ulike aktørane ha når 5G skal innførast, og kva frekvensressursar vil bli tilgjengelege for aktørane framover? Desse spørsmåla er utgangspunktet for presentasjonar og diskusjon.
Kurve
Nkom inviterer til Frekvensforum i Lillesand 11. september. Tema i år blir frekvensbehov for 5G, komande frekvenstildelingar og stråling frå radiosendarar. Påmeldinga er open.
Nkom-bygget 2016
Nkom endrer regelverket for telefoni, og fra 1. september blir det ikke lenger dyrere å ringe til spesialnummer enn til vanlige nummer. Ekstraregninger for anrop til femsifrete nummer blir dermed historie.
Nettverkskabel
Stortinget har etter forslag fra regjeringen bevilget 50 millioner kroner ekstra til utbygging av bredbånd i revidert nasjonalbudsjett (RNB) for 2019. Midlene skal gå til å sikre enda flere husholdninger høykapasitets bredbånd, i en tid der det skjer store teknologiske endringer. Samlet skal det betales ut nær 250 millioner statlige kroner til bredbånd i 2019, og Nkom publiserer nå fordelingen mellom fylkene.
Bilde av et tastatur med fokus på @-tegnet.
I Norge kan man stort sett bruke internett uten begrensninger fra selskapene som selger abonnement. Men informasjonen til brukerne kan fortsatt bli bedre. Dette viser Nkoms årsrapport om nettnøytralitet.
PT_0304
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) skal de neste årene tildele betydelige frekvensressurser til mobilkommunikasjon og 5G. Dette vil være avgjørende for tidlig innføring av 5G i Norge. Nå ønsker Nkom innspill til sentrale problemstillinger i forbindelse med tildelingen. Høringsfristen er tirsdag 27. august 2019.
Nkom-visittkort
For å videreutvikle det digitaliserte og moderne samfunnet, er tillit til nett og tjenester helt avgjørende. Stadig sikrere systemer, bedre rutiner og mer kompetanse må til for å lykkes. Dette skriver Nkom i sin årlige risikovurdering for bransjen for elektronisk kommunikasjon.