Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter
Antall treff per side: 10 | 25 | 50 | 100
Tryvann, stående
Post- og teletilsynet har fattet vedtak om at eierne av norske mobilnett må sikre at nettene blir bedre forberedt på bortfall av strøm. Hensikten er at brukerne skal ha tilgang til tjenester, selv om strømmen blir borte. I risikoutsatte områder skal det være reservestrøm for minst fire timer. I mindre risikoutsatte områder, inkludert de største byene, er minstekravet to timer.
Bilde av kvinne som titter på en mobiltelefon
Post- og teletilsynet (PT) har fått melding om at NetCom-kunder har problemer med å ringe til fasttelefoner. Dette medfører blant annet at de ikke kommer gjennom til nødetatene (110, 112, 113).
Nettadresse
Post- og teletilsynet (PT) råder bedrifter til å kontakte sin driftsleverandør og forbrukere til å sjekke om de bør bytte passord. Dette for å motvirke at personlig informasjon kan ha kommet på avveie i forbindelse med den såkalte Heartbleed. Dette er et sikkerhetshull som kan ha rammet nettjenester som krever innlogging.
PT_0001
Post- og teletilsynet har satt beredskap i forbindelse med brannen i Nord-Trøndelag. PT følger med på situasjonen og har kontakt med andre beredskapsmyndigheter, og med tilbydere av elektroniske kommunikasjonsnett og -tjenester i området.
Bildet av Tryvannstårnet.
Det er store problem med telenetta i Lærdalsområdet etter brannen. PT ber alle som ikkje treng å ringe, om å la det vere. I ei krise er det viktig å spare kapasiteten til dei som treng han, også når det vert oppretta midlertidig kapasitet i kriseområdet.
Nettadresse
Post- og teletilsynet (PT) har økt beredskapen i forbindelse med uværet som er varslet på Nordmøre og i Trøndelag 12. desember. PT har kontakt med ekomnetteierne og følger situasjonen i nettene (telefoni og bredbånd) i de områdene som ventes å bli rammet av uværet.
PT_Lillesand10
Post- og teletilsynet (PT) har økt beredskapen i forbindelse med uværet som er varslet i Sør-Norge torsdag 5. desember. PT har kontakt med ekomnetteierne og følger situasjonen i nettene (telefoni og bredbånd) i de områdene som er rammet, eller ventes å bli rammet, av uværet.
Mobil i hånd
Når det er strømbrudd, kan det etter hvert også bli vanskelig å bruke mobiltelefonen. Her er noen enkle råd: