Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter
Antall treff per side: 10 | 25 | 50 | 100
Kurve
Frekvensbandet 3,6-3,8 GHz kan mellom anna brukast til fast og mobilt breiband med høg datahastigheit. Frekvensane vert no tildelt TeliaSonera Norge og Telenor Norge. Løyva er teknologinøytrale og har varigheit til 31. desember 2022.
Nettverkskabel
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) etablerer et nytt forum for tilbydere av faste bredbåndstjenester. Navnet blir Bredbåndsforum. Etableringen vil finne sted onsdag 20. januar 2016, i Oslo. Statssekretær Reynir Jóhannesson i Samferdselsdepartementet og direktør Torstein Olsen i Nkom vil være til stede.
Nettverkskabel
Post- og teletilsynet tildeler 35 prosjekter i kommuner med dårlig bredbåndsdekning midler til å bygge bredbånd der kommersiell utbygging ikke er lønnsom. Regjeringen bevilget til sammen 160 millioner over statsbudsjettet for 2014, og disse pengene gir nå 10 800 husstander ny eller bedre bredbåndsdekning.
Nettverkskabel
Post- og teletilsynet (PT) har mottatt 171 søknader på til sammen 713 millioner kroner, etter at fylkeskommunene har behandlet og rangert kommunale søknader om støtte til bredbåndsutbygging.
Bilde av direktør Torstein Olsen.
Mange steder er det ikke realistisk å få verken fiber eller annet høyhastighetsbredbånd frem til døra. Men nå er en ny støtteordning for utbygging av bredbånd på trappene. I denne kommentaren beskriver PT-direktør Torstein Olsen den nye ordningen.