Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter Willy Jensen utnevnt til ridder av St. Olavs Orden
Sist oppdatert

Willy Jensen utnevnt til ridder av St. Olavs Orden

H.M. Kongen har utnevnt tidligere direktør i Post- og teletilsynet, Willy Jensen, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Jensen er i dag post- og teleråd ved Den norske EU-delegasjonen.

Willy Jensen er 65 år og er født i Tromsø. Han er professor i informatikk fra Universitetet i Tromsø og har en lang karriere bak seg, både i Norge og internasjonalt. Han har blant annet vært administrerende direktør i Spacetec, hatt en ledende stilling i European Space Agency i Italia, og ledet ”Tusenårsskiftet - Norge 2000”. I 2000 tiltrådte han som direktør i PT.

I 2003 besluttet Stortinget å flytte PT fra Oslo til Sørlandet, og Jensen ledet en vellykket flytting av tilsynet som nå er etablert i Lillesand. Sommeren 2011 tiltrådte han stillingen som post- og teleråd ved Den norske EU-delegasjonen.

Jensen har alltid vært opptatt av å spre digital kompetanse både i befolkning, næringsliv og innen offentlig forvaltning. H.M. Kongen sier i sin utnevnelse at Jensen får dekorasjonen for sin innsats innen elektronisk kommunikasjon.

Willy Jensen er gift og har tre barn.

Dekorasjonen vil bli overrakt av fylkesmannen i Aust- Agder, Øystein Djupedal, på Hotel Norge i Lillesand, onsdag 25. januar klokken 14.00.