Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter WiFi4EU-portalen er nå åpen for registrering
Sist oppdatert

WiFi4EU-portalen er nå åpen for registrering

Europakommisjonen har lansert en portal der kommuner og sammenslutninger av kommuner kan registrere seg for å søke støtte til gratis WiFi-soner i kommunene. I Norge forvaltes ordningen av Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom), og nå er portalen åpen for registrering.

I Norge har Nkom ansvar for å forvalte WiFi4EU-ordningen og fasilitere utlysninger i WiFi4EU som er en tilskuddsordning etablert for å bygge ut gratis offentlige WiFi-soner i kommunene. Som et av kommunikasjonstiltaken mot fylker, kommuner og leverandører meddeler Nkom nå at Europakommisjonen har lansert søkandsportalen og den er nå er åpen for registrering.

Kommuner eller konstellasjoner av kommuner som ønsker å søke om støtte kan nå registrere seg i WiFi4EU-portalen. Dato og tidspunkt for når kommunen registrerer seg vil ikke ha betydning for tildelingen av støttemidler. Portalen åpnes for innsending av søknader 15. mai 2018, og kommuner må på forhånd være registrert i portalen for å kunne søke om støttemidler. Hvis søknaden aksepteres utstedes det et bevis på at man har fått bevilgning på inntil 15.000 Euro, og denne bevilgningen er gyldig i halvannet år. Bevilgningsbevis vil bli tildelt etter "førstemann til mølla"-prinsippet, avhengig av dato og klokkeslett søknaden blir sendt inn.

Portalen gir også leverandører muligheten til å registrere og angi hvor de kan tilby sine tjenester slik at støttemottakerne kan konsultere denne listen for egne anskaffelsesformål.

Her finner dere portalen: https://www.wifi4eu.eu/#/home

For ytterligere spørsmål, vennligst sjekk Spørsmål og svar.