Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter Tre råd når mobildekningen er ustabil
Sist oppdatert

Tre råd når mobildekningen er ustabil

Post- og teletilsynet gir tre råd om hva du kan prøve når mobildekningen er ustabil. Det viktigste er å ta ut simkortet når du skal ringe til et nødnummer.

Orkanen Dagmars herjinger, særlig på Vestlandet, har ført til at mange er uten telefoni og bredbånd. For å få fasttelefoni- og bredbåndsforbindelsen tilbake, er det lite den enkelte kan gjøre. Når det gjelder mobiltelefoni, kan man forsøke dette:

1) Lån en mobiltelefon som har dekning i et annet nett
I Norge har vi tre mobilnett: Telenor, Telia Sonera (NetCom) og Mobile Norway. De to første har størst utbredelse. Det er ikke sikkert alle nettene er uten dekning på samme sted, og derfor er det lurt å skaffe seg oversikt over hvem i din omgangskrets som er kunde hvor, og om de har dekning. Da kan man låne mobiltelefonen av hverandre.

2) Ta mobilen med deg når du skal ut
Det er som oftest mange basestasjoner (mobilsendere) i en kommune. Etter et brudd kan det noen baser komme raskt opp igjen, mens andre fremdeles ikke gir dekning, selv om strømmen kommer tilbake. Derfor kan det være dekning i ett område, og ingen dekning i et annet. Ta derfor med deg mobilen når du skal ut, og se om du har dekning.

3) Prøv å ringe nødnummer uten simkort
Hvis du må ringe til et nødnummer (110, 112 eller 113) og ikke har dekning, kan du ta ut simkortet av mobilen.
Uten simkort kan du prøve å ringe 112 (uansett type nødssituasjon), og telefonen vil da automatisk prøve å finne dekning i et annet mobilnett.