Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter Søknad om WiFi4EU-midler 19.09 kl 13
Sist oppdatert

Søknad om WiFi4EU-midler 19.09 kl 13

Nkom minner kommunene om tidspunktet torsdag 19. september kl 13.00 for søknad om EU-midler til WiFi-utbygging. Det er viktig å trykke på søknadsknappen kl 13.00, for å søke om støtte til utbygging av gratis offentlige WiFi-soner.

Den tredje runden med WIFI4EU går av stabelen 19. september. WIFI4EU gir midler til europeiske kommuner som ønsker å bygge ut trådløst nettverk i offentlige soner. Det er Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) som administrerer ordningen i Norge.

Bevilgningen gir en utbetaling på 15.000 euro til hver kommune som får tildelt midler. Midlene skal gå til å installere samt vedlikeholde nettet, mens det er kommunen selv som dekker driftskostnadene. Kommuner kan fremdeles registrere seg i WiFi4EU-portalen og enkelt sende inn søknad om støttemidlene på inntil EUR 15.000.

Førstemann til mølla

EU-støtten fordeles etter førstemann-til-mølla-prinsippet etter tidspunktet søkerne klikker på søknadsknappen kl 13.00 19. september. Nkom oppfordrer derfor de som ønsker om å søke om å sitte klar for å trykke på knappen på et "raskt nett".

Vær oppmerksom på at søknader kun blir akseptert dersom de blir sendt etter kl 13.00. Ethvert forsøk på å sende inn før det formelle tidspunktet utløser en popup-feilmelding, men søker vil kunne prøve igjen. Når søknaden er behandlet sendes det ut en e-postbekreftelse.

Krav til søkere

Vennligst sjekk at du:

  • Har registrert din kommune i WiFi4EU-portalen
  • Har lastet opp de nødvendige støttedokumentene
  • Har godtatt vilkårene og erklæringen om kvalifisering ved å merke den aktuelle boksen på siden "Min søknad"

Les mer om WIFI4EU-ordningen her, og ta kontakt med Nkom om du har spørsmål.

Søknadsportal