Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter Stor kommunal interesse for bredbåndsmidler
Sist oppdatert

Stor kommunal interesse for bredbåndsmidler

Post- og teletilsynet registrerer stor interesse fra kommuner som ønsker å søke midler fra den 160 millioner kroner store statlige bredbåndspotten for 2014. Nær 200 kommuner har bedt om dekningskart og planlagte prosjekter lyses nå ut over hele landet.

En rekke kommuner planlegger i disse dager bredbåndsutbygging med finansiering fra den statlige tilskuddsordningen som forvaltes av Post- og teletilsynet (PT).

Bredbåndsstøtteordningen finansieres over statsbudsjettet. I 2014 er det bevilget en pott på 160 millioner kroner som kommuner og fylkeskommuner kan søke støtte fra. Ordningen skal finansiere bredbåndsutbygging i områder der de kommersielle aktørene ikke finner det lønnsomt å bygge.

Lokale høringer

Kommunene skal gjennomføre lokale høringer av utbyggingsplanene før de leverer søknad om tilskudd, slik at alle interesserte parter kan gi kommunen innspill. En landsdekkende oversikt over bredbåndsprosjekter som er under planlegging finnes på PTs hjemmeside. Denne oversikten blir fortløpende oppdatert.

Dekningskart

Nærmere 200 kommuner har bestilt lokale dekningskart fra PT til hjelp i arbeidet med å kartlegge bredbåndsdekningen. Kartene er teknologinøytrale og viser geografisk dekning for henholdsvis 4 Mbit/s og 30 Mbit/s nedlastingskapasitet.

I tilskuddsordningen blir områder med under 4 Mbit/s dekning prioritert. Det er også anledning til å søke om tilskudd for å forbedre tilbudet i områder som har dekning, men der den er under 30 Mbit/s og der en utbygging innebærer tilgang til såkalt NGA-høyhastighetsbredbånd (over 30 Mbit/s).

Mer om tilskuddsordningen for bredbånd.