Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter Sterkere vern mot manipulerte telefonanrop
Sist oppdatert

Sterkere vern mot manipulerte telefonanrop

Post- og teletilsynet og telefonibransjen vil gjøre det vanskeligere å manipulere visningen av hvem som ringer eller sender sms. Nå kommer en egen bransjenorm som gir retningslinjer for nummervisning.

Tilsynet og bransjen har i samarbeidsforumet Arbeidsgruppe Nummer sammen utarbeidet bransjenormen «Retningslinjer for nummervisning».

Bakgrunnen for arbeidet er at ulike teknologier i økende grad gjør det mulig å vise manipulert eller uriktig anroper eller avsender. Dette gjelder både SMS og telefonanrop. I slike tilfeller er det vanskelig for mottaker å identifisere avsender. Selv om PT og bransjen erkjenner at det er utfordringer ved å begrense manipulasjon, ønsker PT og bransjen likevel i felleskap å redusere problemene.

- Det er svært bra at bransjen og PT har blitt enige om denne normen. Tillit til adresser i elektronisk kommunikasjon og hvem som skjuler seg bak, er en viktig premiss i kontakten mellom mennesker i det moderne samfunnet, sier direktør Torstein Olsen i Post- og teletilsynet.

Nå vil PT og bransjen samle erfaring og drøfte tiltakene de setter i verk i Arbeidsgruppe Nummer, som har eksistert i mer enn 15 år og drøftet en rekke saker som har å gjøre med nummerforvaltning i Norge.

Bransjenormen om nummervisning vil bli revidert ved behov.