Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen deltar i opptrapping til høstens store cyberøvelse
Sist oppdatert

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen deltar i opptrapping til høstens store cyberøvelse

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og statssekretær Reynir Johannesson deltar onsdag 28. oktober under opptrappingen til cyberøvelsen i desember. Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) er ansvarlig for øvelsen, og en rekke myndigheter og kraft- og teleselskaper er involvert i øvelsen.

Sentralt under fagdagen, som skal forberede både myndighetene og de aktuelle selskapene på ulike problemstillinger om cyberangrep, står et foredrag fra belgiske Proximus. Telekomselskapet er Belgias største, oppdaget i 2012 at de hadde vært utsatt for et langvarig hackerangrep. I pressen har det, basert på dokumenter lekket av Edward Snowden, vært spekulert i om opphavet til angrepet var britisk etterretning.

Fagdagen er forbeholdt de selskapene og myndighetene som skal øves. Journalister som ønsker å delta fra kl. 11.00, kan kontakte sjefingeniør Svein Scheie, sss@nkom.no, tlf 952 11 189.