Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter PT leder internasjonalt nummerarbeid
Sist oppdatert

PT leder internasjonalt nummerarbeid

Seniorrådgiver Johannes Vallesverd i Post- og teletilsynet leder i 2014 Working Group Numbering and Networks i European Communications Committee. Vallesverd har i flere år ledet den norske Arbeidsgruppe Nummer, som er en samarbeidsgruppe med deltakere fra ekombransjen og tilsynet.

Working Group Numbering and Networks (WG NaN) er en del av European Communications Committee (ECC), som består av myndigheter fra 48 land i Europa. ECC ble etablert i 2001 og utvikler rapporter, anbefalinger og beslutninger innen områder som radiospektrum, nummer og nettverk.

Sekretariatet ligger i København. ECC er en del av organisasjonen CEPT (European Conference of Postal and Telecommunications Administrations). Organisasjonen er ikke et EU-organ, men Kommisjonen forespør gruppen i aktuelle spørsmål, og deltar ved behov i møter.

Gruppen som Vallesverd skal lede favner om nummer, navn og elektroniske adresser, nødanrop, regulatoriske og nettverksrelaterte emner. Disse er alle knyttet til PTs virkeområder, slik det fremgår blant annet av ekomlovens § 1-1.

WG NaN har undergrupper som utarbeider rapporter og anbefalinger til behandling i hovedgruppen.
Undergruppene er:

  • PT FNI - Future of Numbering Issues: mobile nettverkskoder, ekstraterritoriell bruk av nummer, SIM-adresseringsproblematikk, nummervisning mv.
  • PT NP - Number Portability: porteringskanselleringer, tjenesteportering, CLI-portering, effektivitet i portering, tredjeparters adgang til NRDB- info mv.
  • PT ES - Emergency Services: opprinnelsesmarkering og posisjonering, VoIP teamer, eCall mv.
  • PT TRIS - kartlegging av infrastruktur, tjenestekvalitet mv.

- Mitt mål for gruppen er å bygge på det gode arbeidet som er gjort, men samtidig supplere og forbedre. Den raske utviklingen både teknologisk og kommersielt, men også regulatorisk i form av nye EU-regler, gjør at gruppen hele tiden må være oppdatert og nysgjerrig, sier Vallesverd.

Johannes Vallesverd er jurist fra Universitetet i Oslo, og har jobbet i PT siden 2006. Han er valgt til leder i Working Group Numbering and Networks for tre år.