Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter PT inviterer til nettnøytralitetsforum 2013
Sist oppdatert

PT inviterer til nettnøytralitetsforum 2013

Post- og teletilsynet (PT) inviterer til norsk nettnøytralitetsforum 2013. Møtet finner sted i Oslo 10. oktober 2013, og er åpent for alle interesserte.

PT har sammen med norsk internettbransje utarbeidet retningslinjer for nettnøytralitet. Disse ble lansert i 2009. PT har årlig arrangert møter i referansegruppen, som blant andre består av norske internettleverandører og forbrukermyndighetene, for å følge opp bruken av retningslinjene.

Flere land i Europa har vist til Norge som referanseland i sitt arbeid med nasjonale retningslinjer.

PT inviterer nå til åpent, norsk forum for nettnøytralitet. Hensikten er å legge til rette for den viktige samfunnsdebatten om innbyggernes rettigheter på Internett og hvordan nettnøytralitet skal forstås.

Både næringslivet, politikere, interesseorganisasjoner og tilbydere av elektroniske kommunikasjonstjenester er velkommen til å delta.

Nettnøytralitet innebærer at du via internettilbyderen din kan nå hele Internett, og at trafikken overføres uavhengig av innhold og applikasjon, avsender og mottaker.  Nettnøytralitet er essensiell for å sikre at Internett forblir en åpen og ikke-diskriminerende plattform for kommunikasjon og innholdsdistribusjon.

Nettnøytralitetsforumet finner sted på Bjørvika konferansesenter i Oslo, 10. oktober kl. 10.00-13.00. Se programmet her.

Påmelding til nettnøytralitetsforumet sendes til:

  • fagsjef Bjørn Erik Eskedal, bee@npt.no, tlf. 915 42 063,
  • eller seniorrådgiver Frode Sørensen, fso@npt.no, tlf. 901 19 063

Den norske referansegruppen for nettnøytralitet samles etter forumet for å utveksle erfaringer med bruken av retningslinjene, presentere synspunkter på utviklingen innen bransjen og drøfte forholdet mellom norsk og europeisk regulering av nettnøytralitet.