Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter PT fastholder krav til reservestrøm i mobilnettene
Sist oppdatert

PT fastholder krav til reservestrøm i mobilnettene

Post- og teletilsynet (PT) har vurdert klagene fra Telenor, TeliaSonera, ICE og Mobile Norway på vedtaket om krav til reservestrøm i mobilnettene. Tilsynet opprettholder kravene, som skal sikre bedre robusthet over hele landet.

PT har oversendt innstillinger på klager fra TeliaSonera Norge AS, Telenor Norge AS, ICE Norge AS og Mobile Norway AS på vedtak om minstekrav til reservestrømkapasitet i landmobile nett, til Samferdselsdepartementet.

Vedtakene, som ble fattet i juni i år, pålegger selskapene som har eget mobilnett å ha et minstenivå av reservestrømkapasitet i sine nett. Dette for å bidra til at nettene fungerer også ved strømbrudd.

Minstekravet, som gjelder i hele landet, er på to timer. Utenfor de større byene er kravet at reservestrømkapasiteten skal være gjennomsnittlig fire timer. Nivået skal være etablert innen fem år i distriktene, og innen åtte år i byer.

Samtlige tilbydere har klaget blant annet på innretningen på vedtakene, antall timer reservestrøm, gjennomføringstid og hjemmelsgrunnlag. PT har vurdert klagene, og ikke funnet å kunne endre vedtakene. Klagene er derfor oversendt Samferdselsdepartementet som klageinstans.

Klager på vedtak

Klageinnstillinger