Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter PT-direktør Willy Jensen blir kommunikasjonsråd til EU
Sist oppdatert

PT-direktør Willy Jensen blir kommunikasjonsråd til EU

Direktør i Post- og teletilsynet (PT), Willy Jensen, er engasjert som Norges første kommunikasjonsråd ved den norske EU-delegasjonen. Jensen starter arbeidet i Brussel 1. august 2011.

Jensen er 64 år og er professor i informatikk fra Universitetet i Tromsø. Han har de siste ti årene vært direktør i Post- og teletilsynet, og tidligere har han blant annet ledet Norge 2000 og arbeidet ved European Space Agency i Roma.

Willy Jensen blir Norges første kommunikasjonsråd til EU og skal arbeide ved delegasjonen i om lag ett år. Hans ansvar blir særlig å følge saker i EU- og EØS-systemet som er viktige for norsk post- og ekompolitikk og norsk ekombransje. Dette har hittil vært ivaretatt av samferdselsråden, men blir nå et eget ansvarsområde.

- Det er viktig for Norge å holde seg oppdatert om saker som får direkte innvirkning på det norske samfunnet. Regulering av Internett, mobiltelefoni, postsaker, frekvenser og standarder for handel er alle områder der Norge må være til stede og fremme vårt lands interesser. Jeg er meget tilfreds med at Jensen tar på seg oppgaven og ser frem til å styrke den norske delegasjonen med hans kompetanse, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Willy Jensen starter arbeidet i Brussel 1. august 2011 og fratrer da som direktør i PT.

- Jeg er ydmyk og stolt over tilliten og gleder meg til arbeidet. Likevel er det med vemod jeg drar fra gode kolleger i PT. Vi har opplevd mye sammen, gjennom både flytting og tøffe runder med blant annet markedsanalyser. Men nå ser jeg først og fremst frem til å jobbe med norske interesser internasjonalt, sier Jensen.