Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter Post- og teletilsynets hjemmeside på IPv6
Sist oppdatert

Post- og teletilsynets hjemmeside på IPv6

Post- og teletilsynets hjemmeside er nå tilgjengelig på internettprotokoll versjon 6 (IPv6). PT følger bransjens overgang fra IPv4 tett, og håper også flere myndigheter snart er klare med tjenester på den nye protokollen.

Tilgang til IP-adresser er grunnleggende for å kunne tilby tjenester på Internett og avgjørende for norske internettleverandørers konkurranseevne. Dagens Internett bruker IPv4-adresser, men denne ressursen er nesten brukt opp. For å kunne tilby nye kunder tilgang til Internett og etablere nye innovative tjenester på Internett, må IPv6 tas i bruk.

PT har ansvar for å følge opp ressursforvaltningen på Internett og er pådriver for at de norske internettaktørene tar i bruk IPv6. Den eneste langsiktige løsningen for å løse behovet for IP-adresser for nett og tjenester på Internett, er å ta den nye adresseprotokollen i bruk.

Fra før har PT tjenesten www.nettfart.no tilgjengelig på IPv6, og nå altså også www.nkom.no. Både hjemmesiden og Nettfart er også tilgjengelig på IPv4.

IPv6-forum

PT etablerte i 2011 en nasjonal arbeidsgruppe for innføring av IPv6. Gruppen møtes med jevne mellomrom, og tema er samarbeid og diskusjon om viktige tema i overgangen fra IPv4 til IPv6. 

Internettilbyderne må sørge for at nett og tjenester støtter IPv6 og etter hvert tildele egne kunder IPv6-adresser.

Leverandører av innhold må også gjøre innhold og tjenester på Internett tilgjengelig på IPv6. Erfaringsutveksling i gruppen er derfor viktig, og svært mange aktører deltar.

Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI) har inkludert i referansekatalogen at støtte for IPv6 bør kreves i forbindelse med offentlige anskaffelser. PT oppfordrer derfor alle offentlige etater til å forberede egne nettsteder for, og tilby tjenester på, internettprotokoll 6 - IPv6.