Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter Posisjonskonferansen 2020 arrangeres 19. mars
Sist oppdatert

Posisjonskonferansen 2020 arrangeres 19. mars

Norsk Romsenter, Kartverket og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) inviterer til Posisjonskonferansen 2020, torsdag 19. mars. Tema for konferansen er sårbarheter knyttet til satellittbasert navigasjon (GNSS) og hvordan Norge håndterer disse.

Posisjonskonferansen blir arrangert for fjerde gang og er aktuell for alle profesjonelle brukere av posisjonsbestemmelse, navigasjon og tid. Konferansen finner sted i Forskningsparken, Gaustadalléen 21, Oslo.

Hold av 19. mars allerede nå. Påmeldingen åpner i januar 2020.

Banner for Posisjonskonferansen 2020

Hvordan håndterer Norge sårbarheter i GNSS?

Hvilke sårbarheter og utfordringer står Norge overfor i bruk av satellittnavigasjonssystemer, og hvordan blir disse håndtert? Dette og andre spørsmål blir belyst på Posisjonskonferansen 2020.

Samfunnet blir stadig mer avhengig av GNSS, for eksempel GPS. Dette gjelder alt fra smarttelefoner og forbrukerelektronikk, bygg og anlegg, til transport og landbruk.

Særlig viktig er navigasjonssystemer til sjøs og i lufta. Med utvikling av intelligente transportsystemer, er GNSS også en viktig forutsetning for at infrastruktur og teknologi skal samvirke.

- GNSS-systemer er imidlertid sårbare for forstyrrelser, og vi har håndtert flere alvorlige situasjoner de siste årene, sier avdelingsdirektør Per Eirik Heimdal i Nkom, som holder innlegg under konferansen.

En viktig del av Nkoms arbeid er å beskytte frekvensspekteret og begrense tilgangen til ulovlig utstyr på markedet, som for eksempel jammere. Forstyrrelser fra slikt utstyr kan i verste fall blokkere samfunnskritiske tjenester. Dette temaet blir belyst under konferansen.

Følg Posisjonskonferansen 2020 på Facebook