Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter Nytt verktøy for å velge mobiltelefon
Sist oppdatert

Nytt verktøy for å velge mobiltelefon

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) arbeider for at det legges til rette for at alle brukere, uansett behov eller funksjonsevne, gis tilgang til gode kommunikasjonstjenester og moderne utstyr. Etter initiativ fra Nkom er derfor informasjonstjenesten GARI nå tilgjengelig i norsk versjon. Tjenesten kan være et hjelpemiddel for å velge riktig produkt etter en rekke kriterier.

GARI står for “The Global Accessibility Reporting Initiative”. Nettstedet drives av «Mobile Manufacturers Forum» (MMF), som er en internasjonal forening av produsenter av utstyr for mobil kommunikasjon.

Tjenesten ble opprinnelig utviklet for å bistå brukere med særlige behov med å velge den telefonen som passet best til deres bruk. GARIs database er siden stadig blitt oppdatert, og i dag tilbyr den informasjon om mer enn 1 100 mobiltelefoner. Den tilbyr også informasjon om nettbrett og ulike apper som kan være spesielt nyttige for funksjonshemmede. GARI brukes over hele verden og er tilgjengelig på flere språk.

Hver mobiltelefon beskrives med mer enn 110 ulike funksjoner som har betydning for bruken og tilgjengeligheten av tjenester. Man kan sammenlikne produkter for å velge ut hvilket som er best egnet for eksempelvis svaksynte eller hørselshemmede, eller hvis man bare ønsker grundig informasjon om lys- eller lydkvalitet. Tjenesten kan slik være nyttig for alle brukere.

Nkom anser tjenesten for å være et nyttig hjelpemiddel for valg av produkt, men understreker at MMF er ansvarlig for innholdet.