Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter Nytt rammeverk for elektronisk kommunikasjon publisert i Official Journal i dag
Sist oppdatert

Nytt rammeverk for elektronisk kommunikasjon publisert i Official Journal i dag

Nytt rammeverk som består av et direktiv om etablering av European Electronic Communications Code (EECC) og en forordning om etablering av Body of European Regulators for Electronic Communications (BEREC) ble i dag publisert i Official Journal.

Nytt rammeverk for elektronisk kommunikasjon ble publisert i Official Journal of the European Union 17. desember 2018. EECC erstatter dagens rammeverk som består av ramme-, tilgangs-, autorisasjons- og USO-direktivet (direktivene 2002/21/EC, 2002/19/EC, 2002/20/EC og 2002/22 med senere oppdateringer). Gjeldende BEREC-forordning erstattes av en forordning som på nytt etablerer BEREC. Regelverket trer i kraft tre dager etter dagens publisering. Mens medlemslandene har 24 måneder på seg til å gjennomføre EECC i nasjonal rett, får BEREC-forordningen direkte virkning allerede fra og med 20. desember 2018.

Norge arbeider nå for at rammeverket tas inn i EØS-avtalen og tar sikte på at det nye regelverket kan tre i kraft i Norge innen gjennomføringsfristen på 24 måneder.