Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter Nytt mobilprisregime i Europa fra midnatt
Sist oppdatert

Nytt mobilprisregime i Europa fra midnatt

Fra midnatt 15. juni kan alle med norsk mobilabonnement bruke mobilen på reise i Europa, med samme betingelser som hjemme. Reglene, som er harmonisert i hele EØS-området, gjelder for både privat- og bedriftsabonnement.

Mobilkundene vil fra 15. juni ikke lenger oppleve høyere priser når de er på reise i Europa enn hjemme, og det er kun noen få unntak fra hovedregelen. Hvis det er begrensninger i ditt abonnement skal du få informasjon om dette og bli varslet dersom det er fare for «ekstraregning». Du skal altså ikke få en uventet regning.

Merk at de nye reglene gjelder når du er på reise i Europa. Når du bruker mobilen hjemme og ringer ut av Norge, for eksempel til Sverige eller Spania, er dette en såkalt utenlandssamtale. Den koster forskjellig hos de ulike selskapene, og prisen skal du finne på deres hjemmesider. Når du er utenfor EØS, for eksempel i USA eller Asia, bør du sjekke prisene før du drar. Den generelle forbrukerbeskyttelsen om at du skal bli varslet før du har brukt ca. 500 kr. i datatrafikk, gjelder fortsatt.

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet har mer detaljert informasjon om det nye regelverket på sine hjemmesider, både til forbrukere og til operatører og andre som har behov for ytterligere informasjon.