Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter Nye harmoniserte dekningskart for mobil
Sist oppdatert

Nye harmoniserte dekningskart for mobil

1. november 2016 lanserte mobilnetteierne i det norske markedet harmoniserte dekningskart. De nye kartene skal gjøre det enklere for brukerne å få oversikt over dekningen i de ulike mobilnettene og dermed få bedre grunnlag for å sammenlikne dekning.

Avtalen om harmonisering av dekningskartene er inngått mellom Nasjonal kommunikasjonsmyndighet og mobiltilbyderne med eget nett (ICE Communications Norge AS, Telia Norge AS, Telenor Norge AS), og angir felles retningslinjer for dekningskart. Dekningskartene er basert på teoretiske beregninger, og dekningen og hastigheten som presenteres kan variere fra det man opplever i virkeligheten. En fellesnordisk rapport viser at det kan være store forskjeller i opplevd dekning mellom ulike telefoner, og det er viktig at brukerne også tar slik informasjon med hvis de opplever store avvik i forventet dekning.

Dekningskartene viser dekningen for de vanligste mobilteknologiene, og er delt inn i tre ulike dekningsnivåer; basis, god og meget god. Basisdekning indikerer at det er muligheter for å ringe og surfe utendørs, god dekning tilsier at det vil være gode muligheter for å ringe og surfe innendørs, mens meget god dekning tilsier at man med stor sannsynlighet vil kunne ringe og surfe både innen- og utendørs.

Kartene er publisert på mobilnetteiernes nettsteder.