Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter Nkom varsler tvangsmulkt og stenging av ulovlige FM-sendinger
Sist oppdatert

Nkom varsler tvangsmulkt og stenging av ulovlige FM-sendinger

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har varslet tvangsmulkt og stenging av FM-sendere i Oslo. Senderne disponeres av Radio Metro og Radio Rox. Selskapene har ikke avsluttet sine sendinger over FM-nettet i tråd med slukkeplanen.

Stortinget vedtok i 2015 at det riksdekkende radionettet i Norge skal være digitalt. I den forbindelse ble det bestemt at de kommersielle lokalradiokonsesjonene som dekker de største byene skulle utløpe i samsvar med en regionvis slukkeplan. I følge slukkeplanen skulle kommersielle lokalradiostasjoner stanse sine FM-sendinger i Oslo-området 8. desember 2017.

Denne slukkedatoen gjelder også for Radio Metro og Radio Rox. Dette er tydelig nedfelt i selskapenes FM-tillatelser. Selskapene har imidlertid fortsatt sine sendinger over FM-nettet.

De ulovlige sendingene er klart i strid med kravet om tillatelse. Nkom anser også at disse selskapene har en kommersiell fordel av å ikke stanse FM-sendingene, og varsler derfor tvangsmulkt. I tillegg har Nkom varslet stenging for å sikre at sendingene opphører.

- Slukkeplanen for FM som er vedtatt i Stortinget, skal følges. Ikke minst er dette viktig for konkurransebildet, slik at ingen bruker ressurser de ikke har rettigheter til. Nkom finner det derfor nødvendig å gripe inn, sier direktør Elisabeth Aarsæther.