Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter Nkom har godkjent to prissammenlikningstjenester
Sist oppdatert

Nkom har godkjent to prissammenlikningstjenester

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har godkjent to prissammenlikningstjenester for mobiltelefoni. Disse er «Tek.no/mobilabonnement» fra Teknisk Ukeblad Media og «Mobilbørsen.no» fra Interface Zero AS.

De to nettstedene er dermed de første som får ta i bruk Nkoms godkjentmerke. Merket indikerer at tjenesten gir god informasjon vurdert etter kriteriene tilgjengelig, pålitelig, transparent, fullstendig og objektiv. På denne måten kan brukere ha tillit til resultatet og anbefalingen som prissammenlikningstjenestene gir.

Nkoms godkjentmerking innebærer at private aktører som har utviklet prissammenlikningstjenester, kan søke om godkjenning. Nkom ser det som svært positivt at private nettsteder ønsker å tilby brukerne objektiv sammenliknende prisinformasjon om ekomtjenester.

nkom_godkjentmerke_m_tekst_horr_rgb
Godkjentmerket fra Nkom

- De to nettstedene Nkom nå har godkjent, tilfredsstiller kravene vi har stilt til tjenestene og vil være nyttige verktøy for forbrukerne, sier assisterende direktør Elisabeth Aarsæther.

- Vi er svært fornøyde med å kunne godkjenne to tjenester allerede fra lanseringstidspunktet for ordningen. 

Ordningen er del av en større brukerportal som Nkom har under utvikling. De to tjenestene som nå er godkjent er tilpasset dagens prismodeller, hvor det i hovedsak er datatrafikk som er styrende for hva mobilabonnement vil koste forbrukerne.

- Tjenestene gir etter vårt syn god prisinformasjon, slik at brukerne kan ta opplyste valg. Vi oppfordrer likevel alltid til også å undersøke priselementer som ikke er inkludert i tjenestene, dersom disse er viktige for den enkelte. Det kan for eksempel gjelde priser til spesialnummer eller priser for å bruke mobilen på reise i utlandet. Et godt råd er å alltid sjekke selskapenes hjemmesider nøye før man bestemmer seg, sier Aarsæther.

Nkom vil samle erfaring og følge særlig med på om kriteriene og praktiseringen av dem er som forutsatt på de to godkjente nettstedene. Godkjentstempel kan trekkes tilbake ved brudd på betingelsene.

Mer informasjon om Nkoms godkjentordning: www.nkom.no/prissammenlining