Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter Nkom følger opp iPad-ladere med feil
Sist oppdatert

Nkom følger opp iPad-ladere med feil

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) er i kontakt med Apple for å følge opp en type iPad-ladere som kan være farlige å bruke.

Nkom er blitt kontaktet av en skole i Telemark, der en elev fikk elektrisk støt da hun håndterte en lader som var defekt. Defekten er muligens ikke et engangstilfelle, og Nkom har derfor startet undersøkelser.

Barneskole-eleven dro ut en original iPad-lader fra en stikkontakt, og da løsnet pinnene i pluggdelen fra selve pluggen. Disse ble stående igjen i kontakten, og eleven fikk elektrisk støt da hun forsøkte å dra ut pluggen.

DSC_0602

Laderen skolen brukte, fulgte med en iPad som skolen bruker i undervisningen. Skolen har delt ut iPader til rundt 200 elever og har i ettertid undersøkt laderne til disse. 12 andre ladere har fått påvist samme svakhet. På disse laderne hadde pinnene løsnet fra pluggdelen, men hang fremdeles fast i ledningene.

DSC_0601

Nkom vurderer at bruk av ladere med samme svakhet kan medføre fare for liv og helse, ved at man potensielt kan få alvorlig skade av elektrisk støt. Myndigheten har derfor startet undersøkelser for å kartlegge omfanget av feilen og finne ut hvorfor problemet har oppstått. Arbeidet skjer sammen med Apple, som har startet egne undersøkelser.

Nkom vil følge opp saken basert på resultatene av undersøkelsene. Personer som har original iPad-lader som de mistenker har samme feil, bør kontakte sin forhandler eller Apple support på telefon nr. 800 56 952 eller http://www.apple.com/no/support/