Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter Nkom anbefaler at hele 700 MHz-båndet tildeles kommersielle aktører
Sist oppdatert

Nkom anbefaler at hele 700 MHz-båndet tildeles kommersielle aktører

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) anbefaler at 700 MHz-båndet blir tildelt slik at alle ressursene (2 x 30 MHz) kan brukes i de kommersielle mobilnettene. Nød- og beredskapssektorens behov for mobile bredbåndstjenester bør ivaretas i disse offentlige, kommersielle mobilnettene.

Nkoms direktør Torstein Olsen la denne anbefalingen frem for samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og en samlet ekombransje under Nkom Agenda onsdag 7. juni.

Regjeringen kunngjorde 12. november 2015 at 700 MHz-båndet (694-790 MHz) i fremtiden skal brukes til mobile tjenester. På oppdrag fra Samferdselsdepartementet (SD) arbeider Nkom med å forberede tildeling av 700 MHz-båndet. Tildelingen skal være gjennomført innen utgangen av 2018. Nkom har nå gjennomført vurderinger av anvendelsen av båndet og overleverer sine fullstendige anbefalinger til SD i midten av juni.

Nødetatenes behov i kommersielle nett

Etter Nkoms vurdering vil det gi størst samfunnsøkonomisk nytte å tildele hele 700 MHz-båndet til bruk i de offentlige mobilnettene. Dette innebærer samtidig at Nkom ikke anbefaler å sette av særskilte ressurser i 700 MHz-båndet til nød- og beredskapsformål. Nkom mener at nød- og beredskapssektorens behov kan løses på en mer hensiktsmessig måte enn ved tildeling av dedikerte 700 MHz-ressurser. I tråd med overordnede mål for ekompolitikken, vil Nkom arbeide aktivt for at de offentlige mobilnettene skal kunne tilby fremtidige tjenester for nødetatene.