Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter Nasjonalt Internet Governance Forum 2014
Sist oppdatert

Nasjonalt Internet Governance Forum 2014

Post- og teletilsynet (PT) inviterer til nasjonalt Internet Governance Forum (IGF) og debatt om norsk internettpolitikk. Konferansen finner sted i Oslo 9. desember, og det er begrenset antall plasser.

Samferdselsdepartementet og Utenriksdepartementet, samt en rekke andre private og offentlige aktører, deltar når Post- og teletilsynet for tredje gang inviterer til nasjonalt IGF.

Hvem skal ha kontrollen over Internett?

Amerikanske myndigheter, ved NTIA (National Telecommunications and Information Administration), annonserte 14. mars i år at de har til hensikt å overføre ansvaret for IANA funksjonen/kontroll over rotsonen - til det globale internettsamfunnet.

Det er det amerikanske selskapet ICANN (the Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) som styrer det globale domenenavnsystemet som brukes til kommunikasjon på Internett. ICANN har ansvaret for forvaltningen av IP-adresser, toppnivådomenenavn og andre protokollressurser på Internett.
IANA(Internet Assigned Numbers Authority) er en del av ICANN og administrer selve rotsonen på Internett. Amerikanske myndigheter har, sammen med «Multistakeholder community» satt i gang en prosess for å utarbeide ny modell for tilsyn/kontroll over endringer og delegeringer som IANA gjør i rotsonen.

Post- og teletilsynet har ansvar for forvaltningen av sentrale internettressurser som infrastrukturen for elektronisk kommunikasjon, domenenavnsystemet (DNS) og internettadresser

Gjennom vårt engasjement i ICANN/GAC er PT utnevnt som medlemmer i den internasjonale arbeidsgruppen som utarbeider et konkret forslag til ny modell for kontroll over IANA. PT vil informere om arbeidet, og ønsker dialog og innspill i forhold til den videre prosessen med internasjonalisering av kontrollen over Internett.

IGF

Internet Governance Forum (IGF) ble opprettet av FNs generalsekretær i 2005 for å skape en plattform for dialog og erfaringsutveksling mellom alle interesserte grupper; offentlige myndigheter, offentlige og private organisasjoner, næringsliv og universitets- og forskningsmiljøer om sentrale spørsmål knyttet til styringen av Internett (Internet Governance). PT representerer norske myndigheter i det internasjonale IGF.

Det er begrenset antall plasser til seminaret, som finner sted på Thon hotel Opera i Oslo 9. desember kl. 09.00.

Påmelding til seniorrådgiver Line Ugland Nyseth, lun@npt.no.