Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter Nå blir det billigere for norske forbrukere å benytte mobiltelefonen på reise i Europa
Sist oppdatert

Nå blir det billigere for norske forbrukere å benytte mobiltelefonen på reise i Europa

Fra 1. juli i år trådte nytt regelverk i kraft i EU som direkte regulerer ned prisene teleselskapene kan ta av sine kunder når de befinner seg i en av de andre medlemslandene. Prisreguleringen omfatter både tale, sms og data.

Denne reguleringen har foreløpig ikke vært gjeldende i Norge fordi man først måtte sørge for å ta den relevante forordningen inn i EØS-avtalen og så gjøre nødvendige regelverksendringer i de tre EFTA EØS-landene Island, Liechtenstein og Norge. Disse endringene er nå vedtatt og det betyr at norske forbrukere nå har krav på tilsvarende priser som sine europeiske naboer.

PT var tidligere sommer ute og berømmet enkelte av teletilbyderne for å senke prisene sine til tross for at reguleringen ennå ikke var trådt i kraft her til lands, men nå vil altså alle tilbydere måtte innrette seg etter de pristakene som gjelder både på grossist- og sluttbrukernivå. PT-direktør Torstein Olsen er spesielt glad for at den nye reguleringen nå også vil omfatte datatrafikk.

De nye prisene som vil gjelde frem til 1. juli 2013 vil være:

 

EUR

NOK (eks. mva)

 

NOK (inkl. mva.)

Tale – utgående anrop per minutt

 

0,29

 

2,18

 

2,72

 

Tale – innkomne anrop per minutt

 

0,08

 

0,60

 

0,75

 

SMS per stk.

 

0,09

0,67

 

0,84

 

Datatrafikk per MB

 

0,70

 

5,26

 

6,58

 Fra 1. juli 2013 vil prisene reduseres ytterligere.