Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter Mangelfulle søknader gir merarbeid
Sist oppdatert

Mangelfulle søknader gir merarbeid

Mangelfullt utfylte søknader om autorisasjon gir merarbeid for både søkeren og Post- og teletilsynet (PT). Et tiltak for å bedre kvaliteten på søknadene, er aktiv informasjonsvirksomhet overfor de skolene som driver med etterutdanning av elektroinstallatører.

PT bruker unødvendig tid på mangelfulle autorisasjonssøknader. En gjenganger er at utdanningen og praksisen til installatøren ikke er riktig dokumentert. Og når PT må be om mer informasjon, resulterer det i ekstra arbeid for den som søker.

Tok utfordringen

Nelfo (Norges Elektroentrepenørforbund) og PT har vært pådrivere for å få i gang etterutdanning spesielt for elektroinstallatører, slik at de også kan bli autorisert som tele- og kabel-TV-installatører. De tekniske fagskolene har tatt utfordringen.

Fagskolene i Horten og Bergen var først ute og holder eksamen for fjerde gang i vår. Skolene i Melbu, Kristiansand og Steinkjer skal avholde sin første eksamen denne våren. I tillegg er fagskolene på Gjøvik og i Oslo godt i gang med utdanningen.

Plikter og krav

Hovedbudskapet i informasjonen som gis, er hvilke plikter og krav som stilles til autorisert virksomhet og kvalifisert person. Dette rommer alt fra riktig autorisasjonskategori, ansvar for kompetanse, kvalitet og dokumentasjon – til administrative plikter og krav til kvalifisert person, utdanning og praksis.

Det legges også stor vekt på informasjon om hva som skal dokumenteres og hva som er unødvendig i en søknad om autorisasjon. Målet er å redusere arbeidet med søknadsprosessen, både for PT og for virksomheten som søker autorisasjon.

Og er en søker i tvil om hvordan man skal fylle ut søknaden om autorisasjon, er søkeren velkommen til å ta kontakt med PT. Det er bedre å søke hjelp med en gang, i stedet for å få en ufullstendig søknad i retur.