Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter Frekvenser til mobilkommunikasjon og 5G
Sist oppdatert

Frekvenser til mobilkommunikasjon og 5G

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) publiserer i dag Nkoms frekvenskompass, et veikart for frekvensbånd til mobilkommunikasjon og 5G. Her omtales blant annet Nkoms planer for tildeling av frekvenser identifisert for tidlig introduksjon av 5G. Nå ønsker vi innspill fra bransjen på planene.

Frekvenskompasset som legges frem i dag er første utgave, og Nkom inviterer interessenter og aktører til å gi innspill.

I frekvenskompasset gir Nkom informasjon om frekvensbånd identifisert for mobilkommunikasjon og hvilken retning Nkom planlegger å gå i sin forvaltning av disse ressursene. Informasjonen vil være åpent tilgjengelig og skal kontinuerlig oppdateres for å gi størst mulig forutsigbarhet. Dokumentet inneholder informasjon om tildelingsplaner, internasjonale føringer og avgjørelser, eksisterende og antatt fremtidig bruk i Norge og Europa samt tekniske og regulatoriske forutsetninger.

Momenter i frekvenskompasset blir vektlagt av Nkom i vår forvaltning og ved tildelingsprosesser. Dette vil være nasjonale behov, nasjonal og internasjonal interesse fra bransjen, identifisering og harmonisering for mobilkommunikasjon, standardisering og tilgjengelighet av utstyr (økosystem). Konkrete problemstillinger for frekvensbåndene fremgår av høringsbrevet.

Høringsinnspill kan sendes til firmapost@nkom.no innen 16. september 2018.

Dokumenter

Høringssvar