Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter Endelig vedtak mot Broadnet
Sist oppdatert

Endelig vedtak mot Broadnet

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har fattet endelig vedtak i tilsynssaken mot Broadnet AS (Broadnet), og har ilagt selskapet 11 millioner kroner i overtredelsesgebyr.

I januar i fjor mottok Nkom varsel fra Broadnet om at det var oppdaget avvik fra selskapets sikkerhetsrutiner, der ansatte hos en underleverandør i India skal ha hatt mer omfattende tilganger til IKT-systemer enn forutsatt. På denne bakgrunn startet Nkom tilsynssak med Broadnet. Tilsynet avdekket mangler ved Broadnets sikkerhetsstyring.

- Saken er alvorlig og understreker viktigheten av god sikkerhetsstyring. Når man leverer kritisk infrastruktur, må man kjenne forpliktelsene og regelverket som gjelder, sier direktør Elisabeth Aarsæther i Nkom.

I februar 2018 varslet Nkom om at Broadnet ville bli ilagt et gebyr i størrelsesorden 14 millioner kroner. I den endelige utmålingen av overtredelsesgebyret, har Nkom tatt hensyn til at Broadnet i etterkant av tilsynet har lukket avvikene i tilsynet og hatt en gjennomgang av sikkerhetsarbeidet i organisasjonen, utover de påleggene Nkom har gitt. Broadnet har styrket sin sikkerhetsorganisasjon etter tilsynssaken.