Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter 1800 MHz-auksjonen utsettes
Sist oppdatert

1800 MHz-auksjonen utsettes

Post- og teletilsynet (PT) har besluttet å utsette 1800 MHz-auksjonen. Den skulle etter planen gjennomføres i januar 2015.

PT auksjonerte i desember 2013 bort frekvenser i 800 MHz-, 900 MHz- og 1800 MHz-båndene. Etter denne auksjonen er til sammen 2 x 15 MHz i 1800 MHz-båndet ledige. Markedsaktørene har signalisert etterspørsel etter disse frekvensene. PT gjennomførte derfor i vår en høring av rammene for tildeling av de ledige frekvensene. Etter en samlet vurdering av høringsinnspillene besluttet PT at de tre ledige blokkene skulle tildeles i en åpen flerrundeauksjon, og la frem en tidsplan for tildelingen.

I sommer ble det imidlertid kjent at TeliaSonera har inngått avtale med Tele2 om kjøp av Tele2s norske virksomhet. Dette oppkjøpet forutsetter godkjenning – eventuelt med betingelser – av Konkurransetilsynet. I tillegg må en eventuell overdragelse av Tele2s frekvensbeholdninger godkjennes av Samferdselsdepartementet. PT ser at disse mulige endringene i markedssituasjonen vil kunne ha stor betydning for flere av de potensielle budgiverne i auksjonen. Disse viktige forholdene bør derfor være avklart før 1800 MHz-auksjonen avholdes, og dette er bakgrunnen for at auksjonen nå utsettes.

PT vil offentliggjøre en ny tidsplan for auksjonen på et senere tidspunkt.