Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter Øvelse Orkan 12 er i gang
Sist oppdatert

Øvelse Orkan 12 er i gang

Post- og teletilsynet deltar i den store øvelsen Orkan 12, som foregår 26. til 28. november. Øvelsen skal teste beredskapen når både strøm og ekomtjenester faller ut, og scenariet er en orkan over Sør-Norge.

Post- og teletilsynet deltar i øvelsen sammen med blant andre Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Norges vassdrags- og energidirektorat, og fylkesmennene i de aktuelle fylkene. 

- 2011 var et strevsomt år for svært mange som er avhengige av ekomtjenester, både enkeltpersoner, næringsliv og offentlige institusjoner, sier PT-direktør Torstein Olsen. Utfallene i mobilnettene om sommeren og konsekvensene av uværet Dagmar i julen, viste hvor sårbare vi er når samfunnets kommunikasjonstjenester går ned. Derfor må vi øve sammen og hver for oss, slik at vi terper på hvordan vi som myndigheter best kan jobbe sammen når et nytt uvær rammer, sier han. 

Orkan 12 er en skrivebordsøvelse, i den forstand at mannskaper ikke kommanderes ut for å rette «feil» som er elementer i spillet.

PT bruker ikke den offentlige versjonen av hjemmesiden eller andre kommunikasjonskanaler i spillet. All kommunikasjon som gjelder øvelsen, åpner med «øvelse, øvelse, øvelse».