Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Nyheter
Antall treff per side: 10 | 25 | 50 | 100
Nkom-visittkort
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) legger frem utkast til overordnede regler for tildelingen av en rekke frekvensbånd som benyttes til radiolinje. Tildelingen vil foregå ved en pengeauksjon som er planlagt høsten 2018. Frist for høringsinnspill er 5. april 2018.
Logo - bygg
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) lyser med dette ut spektrumstillatelser i 700 MHz-båndet for bruk offshore. Frekvensressursene vil være ledige fra senest 3. juni 2021. Alle interesserte gis mulighet til å søke om de ledige frekvensene innen søknadsfristen mandag 19. mars 2018 klokken 12.00. Dersom det er overskuddsetterspørsel etter ressursene, ønsker Nkom å gjennomføre en samlet tildelingsprosess av 700 MHz- og 900 MHz-båndene offshore og ber om aktørenes innspill på dette.
Kurve
NORWRC, forumet der norske aktører og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) møtes for å diskutere agendapunktene for radiokonferansen i 2019, arrangeres i Oslo 7. mars 2018.
Nettverkskabel
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) gjennomførte i 2017 tilsyn hos Broadnet som en del av saken omtalt i media som «Nødnettsaken». Flere alvorlige avvik ble funnet, og Nkom varsler nå et gebyr til Broadnet på 14 millioner kroner.
Nkom-bygget 2016
Onsdag 6. juni 2018 inviterer Nasjonal kommunikasjonsmyndighet til Nkom Agenda i Lillesand. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, CEO i Telenor Sigve Brekke og styreleder i polyteknisk forening Silvija Seres, er blant innlederne.
finnsenderen-ingress
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) lanserer en ny og forbedret versjon av Finnsenderen.no, som nå er tilpasset alle plattformer. Tjenesten har fått nye funksjoner og et mer brukervennlig grensesnitt.
Smartklokker
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har gjennomført markedskontroll av smartklokker for barn. Ingen av de 18 smartklokkene som ble kontrollert tilfredsstilte kravene for å kunne selges i Norge. Resultatene viser at forhandlerne og importørene av smartklokker ikke har vurdert klokkene grundig nok før de ble introdusert på det norske markedet.
Nkom-visittkort 2
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) varsler ny regulering av bredbåndsmarkedene. Reguleringen skal blant annet legge til rette for at Telenors kobbernett kan oppgraderes og at flere leverandører kan tilby vesentlig høyere bredbåndshastigheter til sluttbrukerne enn i dag.